En svacka…

Träningslustan fes liksom ihop i och med skabbdiagnosen men nu är det bara att ta sig i kragen och se det positiva…för faktiskt så kan jag hitta det! Eftersom Gnista inte är startad i ettan så kommer vi i höst och vinter sikta på att få förstapris i lydnadsklass ett och två. Jag hoppas att vi i och med det kommer att ligga bra till med brukslydnaden sen när våren kommer. Om jag tävlar lydnad så hoppas jag innerligt att jag har styrkan att bryta omedelbart ifall Gnista skulle låta något.

I kväll fick alla hundarna varsitt litet pass och det gick över förväntan! Jag hade trott att de skulle vara lite laddade efter en ganska så inaktiv dag/kväll, men de var riktigt trevliga och balanserade.

Ida: Fritt följ – Åhhh, så fint hon gick! Fin position och följsamhet. Inkallning – Lite struttigt, men så var vi ju på hård grusväg.

Nero: Position – Just nu lägger jag allt krut på position för han tenderar att vara för långt fram och i halterna sitta snett med lite luft. Nu är det helt förbjudet att kasta iväg kongen som belöning, det är när han sitter i tight positon han kan få den när han sitter. Inkallning – Ganska bra fart ända in, men så sätter han sig snett…något att jobba på.

Gnista: Kedjor – Jag har bestämt mig för att varje pass börjar med (efter uppvärmning) att vi kör en kedja på minst tre moment innan det blir belöning. Dagens kedjade moment var inkallning+läggande under gång+fritt följ+ställande under gång. Det gick faktiskt riktigt bra! En tyst och fokuserad Gnista med tryck! 🙂 Efter kedjan så började jag peta i detaljer och även med Gnista så finns det position att jobba med. Det är väl det där bollkastandet som jag inte haft under kontroll, vilket har inneburit att jag har en hund som sitter snett med förväntan utåt. Klantigt! Alltså är det att sitta stilla i rak halt och jag jobbar en hel del med godis.

En ganska kul grej som jag upptäkte idag var att jag helt omedvetet har börjat använda Anna H-B’s viskande ”braaaaaaa”…tänk vad man tar till sig utan att tänka på det 😀 .

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s