Lydnad, löp & bättring

Idag fick hundarna varsitt lydnadspass vid bussgaragen, minst en vecka till får vi ta och hålla oss borta från klubben. Trist, men varken Ida eller Gnista kliar sig alls och Nero har blivit bättre. Han kliar sig inte lika mycket och han har åter igen börjat tycka det är mysigt att ligga nära. Rävskabbselände!

Ida fick göra rutan några gånger och hon gac sig in i det med liv och lust, slarvar i början med att vända upp på/strax före linjen mellan de närmsta konerna, när belöning uteblev så började hon se sig omkring och upptäkte targeten. Skickade från 10-25 m och det gick bra.

Nero fick också börja med rutan, men han var lite för mycket…antagligen är kliet lite stressande även om det har blivit bättre. Han var inte fokuserad på vart rutan var. Jag gjorde det lite lättare och minskade avståndet till ca 10 m. Nu såg han targeten som låg strax innanför bakkanten så det blev bättre, men inte riktigt bra i alla fall. Han kändes för ”on the edge”, ingen bra sinnesstämning för lydnadslydnad inte. Efter paus provade jag igen och då kändes han mer fokuserad men då travade han…nej, inte ett bra ”rutan-pass” för lille Nero. Körde sen fritt följ och postionsträning. Bäst gick det då vi gick väldigt sakta, då gjorde han riktigt bra svängar utan att använda sig av mitt ben…så nu blir det långsam teknikträning! Han var ju lite högintensiv och det gav ljud ett par gånger, jag bröt med en gång för det vill jag INTE ha. Det gäller att ”våga höra” och inte förtränga. Belönade med köttbullebitar och jag var ganska noga med att han skulle ta godisen försiktigt, det gör ju så attans ont annars… Jobbade sen med metallapporten och det gick riktigt bra, idag var hans fokus på avlämnandet, BRA! Inga tveksamheter i gripandet, ingen lek i ingången, bra ingång, inget omtag i sittandet och jag kunde föra handen runt apporten och han satt still med den! Jobbade först sitta med apporten, sen ingång och avlämnande och slutligen hel apportering.

Gnista fick också börja med rutan och hon är ju såååå bra! Snabbt ut till target oavsett om jag skickar från 10 eller 25 m. Ett par gånger när jag skickade från 25 m så gick hon in i rutan från vänstersidan, men det var bara att ta tillbaka henne, minska avståndet lite och skicka igen. Går hon in från sidan är inte suget/fokus rakt ut tillräckligt tror jag, så det är bara rakt genom rutan som är rätt. Även om jag hela tiden hade liten target strax innanför rutans bakkant och flest gånger klickade då hon trampade på target så stannade jag henne även strax innan ett par gånger och hon stannar perfekt! La henne också ett par gånger, det gjorde hon helt okej även om det kunda vara lite snabbare och ”tyngre”. Körde sen en ”ettan-kedja” som bestod av fritt följ+inkallning+läggande under gång+ställande under gång+fritt följ. Tyst och fokuserat, lite brister i position i fria följet men det blev bättre och bättre, i det avslutande passet gick hon riktigt bra. Ettans apportering jobbade vi med sen. Jag sa ”sitt”, höll fram apporten och efter några sekunder belönade jag att hon satt utan att ta apporten. Ett par gånger sa jag ”apport” hon hon höll den bra…eller i alla fall skapligt…hon hugger efter den och en gång blev det ett litet omtag. Jag kan föra händerna runt/på apporten innan jag tar i den. Bra släppande. Körde sen metallapporten och det gjorde hon riktigt bra. Jag började i hålla, gick vidare till återgångar och så slutligen hela apporteringen. Det är i avlämnandet målbilden ligger, bra!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s