Inte mycke nu inte…

Ingen ände på eländet, jag åkte på en rejäl förkylning i lördags. Jobbade iallafall lördagnatten, måndagen och tisdag morgon, men sen var det stopp…nu har jag varit hemma ett par dagar och känner mig lite bättre så i morgon bitti jobbar jag ett par timmar i alla fall. Behöver jag säga att det inte blivit så mycket hundträning? Nä, mest aktivering har det blivit.

Nero har flyttat hem till Fagerst ett tag medan Ida löper, vi åkte dit förra fredagen och hade en trevlig kväll hos Carina. Skönt att slippa trasslet med löptik-hane-en tik till, men nog saknar jag honom alltid. Det ska bli mysigt att få hem honom igen.

Gnista har jag gett upp att komma till start i brukset nu i höst, tråkigt men så är det. Under vintern kommer jag att jobba med lydnadsklass och satsar på att fixa förstapris i ettan och tvåan, alltså hoppas jag att lydnaden är tipp-topp till våren så vi kan tävla brukset så fort tävlingarna kommer igång… 😉

Vad har vi pysslat med då? Jo, det blir endel kedjor med lydnadsklass I momenten, jag väljer att köra i blandad ordning. Det går ibland väldigt bra och ibland inte alls bra…så nog skulle jag önska lite högre tillförlitlighet i att hon orkar och är tyst. Idag gick det i alla fall mest riktigt bra och vilken hopp-stå det blev idag på ställandet under gång! Nästan lite för mycket hopp i det hela innan framtassarna smällde i backen 🙂 . Rutan jobbar vi också med och det går riktigt bra. Jag läste en artikel av Maria Brandel (fd Hagström) om att vissa hundar gärna jobbar mot sin förare och andra från, Gnista är definitivt en som gärna jobbar från 😉 . Jag har haft targeten på bakre linjen men måste nog lägga den ännu längre bak för att inte få att hon saktar in för tidigt? För bra stopp har hon när jag säger ”stå” så kanske kan jag öka farten lite? Jag provar… Jag varierar att skicka från olika avstånd (10-25 m) och från olika håll, jag ska nog bli duktigare på att flytta runt rutan också. Idag jobbade vi med fritt följ, jag gav henne kongen nära mig och tog henne sen i halsbandet så att hon inte kunde börja springa runt med den. Hon var inte helt nöjd med det arrangemanget men efter ett tag fick det effekt, hon slöt snabbt upp och hade inte den förväntan utåt (beredd på att springa efter kastad kong) utan höll sig närmre mig. Ska fortsätta så ett tag och se vad det har för effekt på intensiteten och positionen…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s