Systemövning

Efter att jag lånat ut min sökbok och sökartiklar ur Canis till mina sökkamrater så träffades vi idag för lite systemövningar. Ewa kan tyvärr inte köra Dexxon pga skada, men hon är en ängel som ställer upp och figgar i alla fall. Dan skulle köra Linn och se om han kom åt de stopp som hon får. Dan är en av de duktigaste hundmänniskor jag vet! Han är en gammal räv som kört upp brukschampios av olika raser (doberman, cattledog, schäfer, terv och nu har han en jaktgolden som säkert kommer vara det snart!) i en massa år, men ändå är han inte rädd att lära och prova nytt! Linn gick i alla fall bra och Dan fick lite att fundera över när det gäller tydlighet hos föraren 😉 .

Gnista fick också gå system, hon fick klick och leverpastej hos figuranten. Inför första skicket höll jag henne i halsbandet och släppte när jag tyckte att hon fokuserat på figuranten…tyvärr hade jag fel, för hon for iväg och nosade vart vi varit när vi tränat Linn :(, klantig matte. Jag skulle nog ha väntat med att låta figuranterna gå ut tills vi stod på startpunkten. Efter det rejset så funkade det bättre och hon gör deet hon ska, även om jag skulle önska ett högre tempo. Kanske var belöningen för dålig? Undrar om jag ska ha ut leksaker till figgarna nästa gång och sen får de ta sig tid att leka tills Gnista är riktigt på och först då bryta och ställa sig passiv…eller också hoppar vi söket med Gnista och koncentrerar oss på spår och lydnad istället? En possitiv sak var att hon går bra ut på flying när jag står passiv och tittar ut på nästa figurant och när jag står vänd mot henne så stannar hon bra! 🙂

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s