Bra träning i två dagar

Igår hade jag och Carina dragit ihop till en träningsdag på klubben. Tolv med hund och två utan, ett bra deltagande med tanke på att vi satte upp lappen på klubbens anslagstavla förra helgen, lagt ut annons i klubbens gästbok på nätet och på klubbens Facebooksida. Vi hade rester kvar sen förra helgens tävlingar, så den här gången kunde vi erbjuda soppa till lunch och fika för en billig peng. Jag tror att alla var nöjda med dagen för de ville att vi skulle anordna nästa träningsdag om en månad 🙂 . Vi får jobba på det…

Igår fick Gnista all gruppträning och Ida och Nero bara prommisar… Två pass fick hon i alla fall, första passet körde jag igenom lydnadsklass I i kedja fram till apporteringen, där fick jag ett par skall när jag sa ”apport” och så tog hon apporten med ett par ordentliga omtag. Fram till dess så gick hon riktigt bra, även om positionen kunde bli bättre. Tyst var hon hela tiden! Körde om apporteringen fram till att jag höll fram apporten och sen belönade jag henne för det några gånger. Hon måste ha förväntan i att bara sitta med apporten framför nosen och inte bara i själva gripandet…har hon all förväntan på ett gripande så blir det ljud och tugg.

Andra passet jobbade vi med fritt följ, speciellt svängar och halter. Det tog sig och jag fick kvitto på att jag faktiskt kan jobba med det här nu utan att det blir ljud. Efter det lite mer apportering och då gick det riktigt bra!

Idag träffade jag Dan & Ulla och Ewa på gärdena för sökträning. Nero fick göra markeringsövningar och han var ganska hafsig i början så då jobbade vi med lite ordning och reda. Jag skickade först mot stående figuranter, Nero skulle skalla ett par gånger, figuranten kastade kongen bakom honom och jag springer berömmande fram och leker med honom. Jag plockade av honom kongen, byte med köttbullsbit, la honom, kastade kongen till figuranten, matade med lite köttbulle innan vi gick till nästa skick under kontrollerade former. Första passet blev det ca 10 skick. Andra passet gjorde vi samma men han fick skälla längre, det gick också riktigt bra och det blev ca 6 skick.

Fikade på klubben och sen lydnad. Gnista fick börja med en kedja: långt fritt följ-läggande under gång-inkallning-ställande under gång. Det gick bra och hon var återigen helt tyst. Vad som inte var bra var att hon kom efter på inkallningens kvarsittande, så efter kedjan så jobbade vi inkallning. Gnista har inte riktigt förstått att om hon sitter bra så får man en inkallning. Efter mycket funderande och bollande så landar jag i att jag ska försöka ändar hennes inställning i sittandet. Som det är nu sitter hon med stor förväntan på att få springa och när jag lämnar så blir hon lägre och lägre och mer och mer spänd ju längre jag går…och så rätt vad det är så springer hon vare sig jag har ropat eller ej. Jag tror inte att tänket är fel men kanske måste jag tänka till på vad det är jag belönar…?

Min plan för Gnistas inkallningsträningen ser för närvarande ut såhär…1.) korta avståndet till ca 5 m till att börja med och öka successivt (då ser jag ifall hon är väldigt spänd eller mer avslappnad och sitter ordentligt) 2.) variera belöningen, mer godis än kong 3.) sitter hon spänd, vänta eller bryt och sätt henne på nytt för inkallning 4.) sitter hon inte kvar utan kommer efter ska jag genast bryta henne och lägga henne ner en stund innan vi gör ett nytt försök, detta ska förhoppningsvis göra det tydligare för henne att hon går miste om inkallningen när hon inte sitter kvar.

Nero fick också ett lydnadspass och idag var han jätteduktig! Vi jobbade med fritt följ där han var koncentrerad, tyst och harmonisk. Skönt! Han gick bra även om svängarna måste putsas lite mer. Kontakten var riktigt bra. Han har varit ganska brutal när vi leker med kong, han tänker sig inte för öch till följd av detta så har jag några plåstriga fingrar som värker lite. Alltså var det lekregler och konghantering. Det gick bra nu, han kom in bra och visade ganska bra respekt för reglerna.

Ida fick en prommis själv med mig och det tyckte hon var ganska så skönt tror jag 🙂 .

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s