Uppletande & klickeriklick

Uppletande med fyra föremål på djupet, jag la Nero/Gnista i höjd med baklinjen och gick baklinjen och kastade ut föremålen med ca 10 m mellanrum, gick sen kantlinjen till startlinjen och kallade när jag gått över halva rutan. Fritt följ till startlinjen och skickade. Nero tog raskt in första och andra föremålet sen dröjde det en liten stund innan tredje föremålet hittades. Det fjärde, en liten portponä, hittade han inte. Såg sen att den hamnat i en liten grop under gräset så den var nog lite svår….men inte omöjlig… Gnista tog in tre föremål ganska raskt men det fjärde tog lite tid, samma portponä men nu låg den inte lika dolt.

Nero – Jag började med att försöka mig på lite saktagående men det varvade han aldeles för mycket i, bröt och tränade annat istället… Fritt följ, vänstersvängar gick bättre idag men jag klantade mig och klickade när han gick mot mitt ben ett par gånger, får ta och skärpa mig där! Frivilliga stå/sitt/ligg under baklängesfot gick mycket bättre idag och han bjöd mera beteenden, så då började jag låta honom hålla position innan klicket. Lite svårare men det gick bra efter en liten stund. Ibland tog han till skallet, men då la jag honom och gick ifrån en liten bit och ställde mig med ryggen vänd mot honom. Det hjälpte.

GnistaSkicka från kon till ruta, 15-25 m bort. Jag ställde henne brevid konen, gick ca 3 m åt sidan med kroppen vänd mor henne, väntade några sekunder innan jag gjorde handtecken och kommenderade ”rutan”. Full fart hade hon till och genom rutan som i början var ca 15 bort. Började utan taget så jag berömde eller ställde henne innan hon gått ur rutan, hur bra som helst! Ökade till att skicka från kon ca 25 m från rutan och hon gjorde det lika bra…enda smolket är väl att det var ett litet, nja inte så litet startskall. Tjejen är taggad på rutan…så det är nog ganska så positivt i mina ögon 🙂 . Avslutade med att lägga en target ca 4 m bortom rutan, då tog det ett tag tills hon jobbade sig vidare ut mot target. Jag kommer i alla fall att fortsätta jobba såhär! Vittringsapportering där jag började med bara min pinne som jag la ca 1 m från mig, väntade och klickade att hon satte näsan på den, belönade med köttbulle hos mig. Efter ett antal nosduttar så utökade till två pinnar, ”min pinne” och en som jag inte tagit i. Hon märkte ganska snart att den som inte var ”min” fick man inget för att nosa på, ”min” blev det däremot klick+köttbulle+beröm. Matten blev kanske lite övermodig och provade med tre fast då blev det nog lite för svårt, så vi ska ligga kvar på två ett tag till!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s