En lördag på klubben…

Tillbringade förmiddagen med att packetera och adressera klubbtidningarna, det tog sina timmar men med Henrik och Carina som sällskap så var det ganska trevligt att sitta och småprata. Henrik stämplade för fullt och var ganska nöjd med det 🙂 .

Ida fick sen en prommis när jag gick med Henrik en bit på vägen när han ville hem. Sen fick schäfrarna gå varsinn prommis och lite lydnadsträning på det.

Nero fick komma ut först, eftersom det hade varit MH på förmiddagen så ville jag pejla av hur han var efter skotten. Ingen fara med honom, på prommisen var det full fart och han var så glad. Däremot när vi kom tillbaka till plan och hade tränat en stund var det som att han efter en stund kom på att det var här skotten varit. Han blev ståendes en bit ifrån mig väntandes/finderandes…? Då tog jag och bättrede på belöningarna och gick från köttbulle till konglek, mycke spring med kongen blev det men han kom tillbaka efter ett tag och lämnade den för att få nästa kastad till sig. Inget funderande utan bara lek nu 🙂 . Vi jobbade sen med baklängesfot och klickade kontakten, det gick bra men +han tittar ganska mycket på köttbullen i min hand så han fick hålla kontakten lite längre för att få klicket och köttbullen. Övergick sen till att vända upp och få framlängesfot med fokus på vänstersvängar, riktigt fin kontakt och flera riktigt bra vänstersvängar! Avslutade med hoppet som han tycket var kul och gjorde bra! 🙂

Gnista fick efter sin prommis jobba på rutan. Idag ville jag ha det lite mer ordnat, kanske var inte det någon bra idé ändå? I ala fall inte det upplägg jag hade… Jag satte upp rutan och ställde konen ca 20 m från rutan. Ställde upp med Gnista brevid och skickade, startskall, jag ropade ”det gör vi om” men hon hann ända fram till rutan innan hon bröt…skickade igen och då ville jag ha en frivillig start istället för att jag kommenderade…men nu blev hon tveksam i att gå ut istället…jag förblev passiv och hon fortsatte ut, tveksamt till ca 10 m och sen ökade hon, stannade strax innan rutan och vände upp och kom sen tillbaka. Denna gång, höll jag henne i halsbandet istället…något bättre start men fortfarande tveksam, men denna gången gick hon ända ut i rutan och när hon nådde bakre linjen klickade jag och hon fick komma och ta kongen ur min hand. Med det lyckandet så la jag target ca 4 m bakom bakkanten och då fick jag bättre frivilliga starter och hon hade finfin fart igen… Till nästa gång: kanske inte börja med rutan eftersom hon är så taggad på den? fortsätt med frivilliga starter från sidan, men kommando när hon står mittemot mig? Kedja: ingång på plan+fritt följ+läggande under gång+inkallning med långt sittande (ca 15 sek) innan klick och ta kongen ur min hand. Tyst och bra, fin kontakt och position, härliga svängar! Ja, hela kedjan var riktigt bra! Vittringsapportering först med bara ”min” pinne, sen en till och så två till, avslutade med bara min pinne igen. Bra! Fritt följ igen, inte riktigt lika bra som det i kedjan, lite ofokuserade svängar. Hopp, bra!

Imorgon sök, system och markeringsövningar på gärdet, kul! 🙂

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s