Lite lydnad & mycke hormoner…

Nu är det hormonstinnt här hemma, Gnista går in i höglöp när som helst, Nero är kär och det finns spänningar mellan Gnista och Ida. Än så länge är Nero ganska så medgörlig och lyssnar när jag säger till honom att sluta snusa och fria till Gnista, men det skulle jag tro ändrar sig i morgon eller övermorgon. Skönt att det bara är ett par dagar under höglöp det är så, med Ida är det värre. Spänningen mellan tikarna märks genom att Gnista går på Ida och nosar och lägger huvudet upp mot ryggen på Ida, jag får ha koll och vara lyhörd för det här så jag kan sätta stopp. Tur att jag jobbar delad kortdag, för när jag inte är hemma får Gnista sitta i bilen för både Neros och Idas skull, tur att hon tycker det är toppen där!

Idag fick Nero ett pass på klubben i alla fall, sär jag träffade Ewa, Ulla och Dan. Jag tycker Nero funkade helt okej med tanke på att han bor med en löptik just nu. Nu la jag inte ribban så högt utan vi fortsätter jobba på att öka engagemanget i fritt följ. Började i alla fall med ingång på plan, innan vi gick in ett antal klick+godis, ingång och uppställning innan klick+godbit+konglek. Fritt följ jobbade vi med sen, prio 1 var kontakt och engagemang, så jag släppte igenom brister i position. Började i lite baklängesfot innan vi började köra framlänges. Det gick bra, när han släpper kontakten så stannar jag till och fortsätter inte förrän han tar upp kontakten igen. Mycket klick+köttbulle blev det för han gick riktigt bra! 🙂 Gav köttbullen nära mig där jag vill ha hans huvud. Inkallning med fokus på kvarsittandet med störningsträning. Idag orkade han inte riktigt med de störningar han fick (många kommenderingar, folk som passerade inkallningssträckan, tid innan jag klickade), så istället för att minska störningarna så minskade jag avståndet från ca 20 m till ca 10 m. Andelen lyckanden var för lågt egentligen, måste bli bättre nästa gång. Det var folk som tränade på en plan en bit bakom och när de väsnades så tycker jag att han reagerade, bara att träna mer…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s