Ett par kedjor på lydnadsplan & hopp

 På de här förmiddagsträningarna är det kort om tid innan jag ska till jobbet igen, så det var bara Gnista som fick ett pass idag.

Kedja: Ingång på plan+Fritt följ+Läggande under gång+Inkallning+Fritt följ – I början av fria följet så kändes hon inte helt med, hon kunde lika gärna ha ätit gräs…men det gjorde hon inte utan det blev bättre och bättre istället. Lite ”vinande” ett par gånger, men inget jag bröt för. I läggande under gång gjorde hon först ett ordentligt ”hopp-stå” 😉 innan hon la sig och då blev läggandet lite segt. Fin inkallning. Det avslutande fria följet var bättre än det första, men det är klart…ju närmre belöningen vi kommer desto mer taggad blir hon 🙂 . Belönade med korv och konglek.

Kedja: Fritt följ+Hopp – Ännu bättre fritt följ 🙂 och så hopp, första gjorde hon hyfsat bra ut om än lite för kort, satte sig lite segt, jag belönade med kastad kong bakom henne. Så kedjan klarade hon fint!

Tränade sen Hopp några gånger, det första nu lät jag henne sitta ett tag vid min sida efter kommenderingen, när jag väl sa ”hopp” blev det lite kortslutning så Gnista tvekade lite, hoppade sen ljudligt….jag tog tillbaka henne och klappade om innan vi ställde upp igen för ett nytt försök, det gick bättre. Varierade med att belöna uthopp och genast kasta kongen över hennes huvud i hoppet och att sätta henne och belöna bakom henne efter en liten stunds sittande. Avslutade med att köra ett par återhopp utan ingång, där hon bara fick ta kongen ur min hand när hon passerade. Det gick bra.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s