Sökträning

Idag var det sök med Ewa och Dan & Ulla, vi skulle träffas 11 och sen hade jag planerat in ungdomsträff på klubben till 13, lite i tightaste laget… Jag hade tänkt träna med Gnista, men eftersom Dan hade lite problem med Linn (stopp och blindmarkeringar) så tog det lite längre tid…det gör ju i och för sig inget, för hundträning när det är som bäst är ju när man i grupp klurar över problem och provar sig fram till lösningar 😀 .

Gnista fick två pass med Henrik när det var ungdomsträff, även där temat var sök. Gnista fick göra markeringsövningar, första passet fick hon ta egen rulle hos figuranterna som satt synligt, andra passet hade de gömt sig i högt gräs vid plankanten. Hon gick som ett skott, så 6 månaders semester från söket har varit nyttigt 😉 . Sen får vi se hur länge det håller i sig. Första figurnten välte hon i sin jakt på belöningen innan hon kom på att hon skulle ta sin rulle, sen tog hon rullen fint.

Det är kul att se hur Henrik har blivit mer självsäker när han hanterar Gnista, även om det är en bit kvar till samarbete så går det framåt…jag ska försöka få honom att träna mer… Det har också varit nyttigt för honom att få se en jämnårig kille i ungdomsgruppen som också har schäfer!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s