Spår på stan

Efter en trevlig kväll med lussefika på klubben så tog jag en prommis med bara Ida. Tanken var att jag då skulle gå ett spår åt Gnista, jag gick så mycket det gick på gräsmattor och gruskanter, men ca 20% av promenaden på ca 1900 km gick på asfalt (parkeringar, cykelbanor och vägar). Eftersom det var ett ganska så långt och svårt spår så la jag inga apporter.

http://kartor.eniro.se/m/9pBrv

Först fick Gnista gå en prommis åt andra hållet på Salstagatan och runda området med hyreshus innan Söderskolan, när vi närmade oss vårt hus hade Ida och jag passerat gångvägen längs sjön så där fick hon göra upptaget i koppel. Hon gick först i bakspår så hon hamnade på ”fel” sida gångvägen, nu valde jag att hålla emot så hon bara kom ca 1 m däråt, hon jobbade vidare och tog sig över vägen och tog upp spåret bra. Efter ca 15 m stoppade jag henne och så tog jag på henne sele och lina innan hon fick fortsätta. Efter ca 50 m kom vi från gräsmatta upp på gångvägen som går längs Salstagatan, jag har gått i kanten till gräsmattan mellan gångbana och bilväg, har även gått ner mot bilvägen och korsat gångbanan till andra kanten. Gnista gör det bra och det är mig hon spårar även om hon kontrollerar Idas spår ibland. Hon ringar vid första vägkorsningen, finner spåret. Framme vid järnvägen så går bommarna ner, Gnista får en korvstund och sen ligga, dubbla tåg gör att det dröjer och hon blir lite otålig, när det nästan är dax att gå får hon resa sig och börja jobba på spåret utan att jag släpper på linan. Tar sig sen över spåren bra, ca 20 m har jag gått över vägen, ringar och jobbar på, tar sig över vägen och finner spåret i gräset. Spårar längs stängslet sund Volvo bra. Har lite jobbigt att finna där jag gått över vägen igen, hon ringar ett tag först innan hon tar sig över. Gräs igen runt skolan och det går bra. Passerar en parkering och här tycker jag att hon jobbade bra på asfalten, för trots att hon skulle kunna gå hur som helst så gick hon ganska så bra där jag gick. En bit gräs innan det längs näst skolbyggnad blir asfalt, här drog hon sig mot väggen…kanske hade vinden dragit med spårvittringen dit? Sen ett långt asfaltparti som hon jobbade hårt med, hon snusade och pustade och frustade och tog sig fram med lite stöd. Lite gräs innan vi tog oss genom gångtunneln under järnvägsspåren, där kom det en del folk så hon fick jobba halva sen tog vi oss bara igenom, men hon brydde sig inte om folk. Efter tunneln ville hon upp på vallen mot spåren, det var ju fel och inte lämpligt att gå där så jag sa ifrån och då tog hon spåret, in i Sveaparken, lite kors och tvärs genom minigolfbanan…då ökade farten…och över gräsplanen. Passerade ett harspår (Ida och jag såg haren passera), kollade lite i bakspår tror jag. Över en lekpark (grus) där några unga killar stod och pratade och slog på metallrör.

Jättenöjd är jag i alla fall och det här gav mersmak! Det här kan bli hur bra som helst ocm vi tränar på. Vinterns projekt=stadsspårning! 😀

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s