Varför?

Har lite funderingar som jag endera dan tänker fundera över & ta mig en diskussion med mig själv om…;) Kommentera gärna med idéer…

Störningsträning

Störningstränig kan man lägga upp på två olika sätt, 1. störning där man provocerar hunden att göra fel för att korrigera eller 2. störningsträning där man belönar när hunden står emot störningen och ökar svårighetsgrad efter hundens förmåga….behöver jag säga att jag är en 2:a…?! Som jag ser det så får man en MYCKET störnigssäkrare hund…..mera kommer….men varför tycker jag så?

Spår

Hunden byter spår (mer än kontroll) och jag vet att den gör det. Hur långt är okej för kontroll? Hur agera? Hålla emot? Säga ”ajabaja”?

Jag tycker nog att kontroll är max 2 m och att jag sen säger ”hörredu” och belönar ganska snart (inom 10 m) efter att hunden gått tillbaka till rätt spår!

Markskiften, tex gräs-asfalt…hur noggrann vill jag att Gnista ska vara på asfalten? Hur kort lina ska hon få jobba i? 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s