Tack & adjö till 2011 & hej 2012!

Året som gått…
 
2011
 
Jag vill även i år utbilda mig så mycket jag har tid och råd till inom olika områden, men kanske gå med hund i större utsträckning. Skulle vilja gå något klickerskt…jag får se vad året bjuder och vilka möjligheter som dyker upp.
Läger hoppas jag också på men även att i andra sammanhang få träna med trevliga och inspirerande människor.
Jag trodde inte jag gjort så mycket men när jag tittade efter så var det ju en hel del…jag fick vara med och titta nät Sörmlandsdistriktet hade skyddshelg, FBK hade tagit in Canisinstruktör Camilla Thörner på en introduktionsdag i klickerträning, jag åkte ner till Fjugesta och klickerkloks seminarium med Tobias Gustavsson, gick med som åhörare på en dag med Anna Haeggblom-Bjällå på FBK, henne träffade jag också på Lita Tills kennelläger, avslutade sen med att få delta i Sörmlandsdistriktets elitsatsning spår med Gnista för Mats Nordin. 
 
Gnista ska under 2011 få betydligt bättre aktivering! En mer målmedveten konditionsträning ska jag också försöka få till.
Aktiveringen blev bättre men inte i den utsträckning jag hoppats på, även om orken varit bättre hos mig så har det inte direkt varit en rakt uppåtgående kurva. Konditionsträning för både Gnista och matten behövs det mera av!
Har ju fått komma igång med söket nu så under året vill jag att vi blir uppflyttade till elit. Ska satsa på att ha henne startklar för lägre senast i april!
Nix, löp och en ljudlig lydnad satte käppar i hjulen…Gnista har dessutom blivit lite oengagerad i söket, inte samma springvilja som när hon var yngre, lite bekväm…
Nu är det mycket snö, men jag ska försöka hitta parkeringar att spåra på och träna markeringar så vi kan starta lägre spår under året.
En start på hemmaplan, 10-10 på upptag sen två pinnar borta i ett annars helt fantastiskt spår…men lydnaden gapades bort….jag skulle ha brutit men var dum och fortsatte…
Lydnadsklass har jag som målsättning att vi klarat av ettan och tvåan.
Om nu inte Gnista, sin vana trogen, löper vid KM och Derby mot Katrineholm så ska vi starta där också!
Pga ljudproblematiken har jag avstått att starta…annars var det såklart löp på Derby och rävskabb på KM…
 
Ida ska inte tävlas i år, hon får faktiskt vara pensionär nu. Lydnaden räcker hon inte till för riktigt, i alla fall inte för ett förstapris i klass tre, och i agility så tror jag att skaderisken är lite för stor. Hon är en stor och ganska tung hund som inte är tipp-toppad i muskler och kondition…men vi kanske fuskar på lite när våren kommer och snön försvinner.
Ida har bara fått ta det lugnt, jag har märkt att hon har lite jobbigt att hoppa in i bilen ibland, som om hon kompenserar ländryggen och hon blir lätt halt fram, men damen får hänga med sålänge som hon är pigg och glad.
 
Ett kul inslag under 2011 var att Lita Till Nero kom och bodde här i slutet av maj och sen blev kvar till november. En härlig kille som var kul att träna med 🙂 . Nu har han flyttat till Östersund och bor gott i en familj, det ska bli kul att träffa honom när jag åker dit igen :).
 
2012
 
Eftersom jag har hoppats så mycket de senaste åren och att sen förhoppningarna inte infriats så tänker jag i år inte sätta några tävlingsmål över huvud taget!
 
Jag ska liksom förra året sträva mot att utbilda mig själv på olika sätt. Jag har faktiskt redan en inplanerad! Jag ska ner till Klickerklok på deras Instruktörsforum, tre heldagar under januari, februari och mars där de tar in Eva Botfäldt den första, Kent Svartberg den andra och Maria Bendel den sista. Det ska bli spännande och en chans att läsa in sig på deras tänk och kurslitteratur. I övrigt ska jag försöka gå på det jag har råd och möjlighet att gå på…
 
Gnista kommer att fortsätta jobba med lydnanden för att få den att bli TYST (som vanligt prio 1) och så bra som möjligt. I spåret kommer jag i år att försöka utveckla henne på svåra spår av olika slag. Att spåra i stan var spännande så det kommer jag att fortsätta med, men också kanske långa, gamla och annorlunda skogsspår. Det är ju det där med fantasin… Söket blir hon ”illa tvungen” att sälla upp på för det vill ju matten träna 😉 . Alltså inga tävlingsmål…tävlar vi och det går bra så är det en bonus…
För Gnista fyller faktiskt 6 år i vår, visst det är ingen ålder, men har jag inte lyckats utveckla hennes samarbetsvilja mer så har jag svårt att tro att den kommer att explodera och hon kommer att bli en bra tävlingshund. Hur som helst så älskar jag henne i alla fall och hon är en magnifik spårhund, så det så!
 
Ida kommer att få hänga med så länge hon kan, hon har ju lite besvär med stelhet och hon äter glykosamin…men skulle hon få ont så får det vara slut, jag kommer inte att utreda eller behandla för hon är nu 8 år och har velat ta det lugnt de senaste två åren…
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tack & adjö till 2011 & hej 2012!

 1. Lotta skriver:

  Kul att du konstaterade att du gjort mer än du trodde i utbildiningssyfte 🙂 Tänk att G-arna redan blir 6 år! Inte klokt vad tiden går! Du får väl sikta in dig på att tävla lite spår framöver, samarbetet tror jag inte du kan göra så mycket åt men det du kan göra är att få henne att jobba för att det lönar sig för henne 😉 då tror jag att du vunnit mycket. Jag är också sugen på klickerkloks seminarium, speciellt Svartbergs, var ju några år sen jag lyssnade på honom!
  Ha ré gött!

  • annasjyckar skriver:

   🙂 ett årsskifte är ett bra tillfälle att rannsaka sej själv & det man håller på med…& g-arna var ju nyss bäbisar ju…men visst har det gått fort!
   jag anmälde mej till alla helgerna, men det vore kul om du dök upp på svartberg-helgen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s