Tråkvecka & en kul ”testa lite” träning

Ja en riktig trååååkvecka har det varit, långa jobbdagar och minimalt med hundaktiviteter.  Men idag träffade jag Dan & Ulla och Ewa på klubben för lydnad, idag anslöt Micke också…trevligt! 🙂

Gnista fick två pass, som uppvärmning inför båda passen fick hon en liten rastningsrunda som avslutades med godisuppletande.

Framme vid plankanten behöll jag kopplet på och kastade några godbitar på backen, en och en så att hon skulle se dem ordentligt och bli sugen. Sen tog jag henne kopplad in på plan, första gången så var det en del nosande och snöätande. Vi kom i alla fall fram till startpunkten efter lite omstarter och när jag ställt upp och hon hade fin kontakt sa jag varsågod och hon fick springa och leta godis som externbelöning. Det uppskattade hon 🙂 . Gjorde ett par sådana ingångar till när jag la på lite fritt följ, funkade toppen! Fin förväntan men ändå tyst. 

Andra passet la jag ut godbitar till externbelöning på samma sätt, men hade också tungapporten med mig och la ut. Nu hade jag henne först lös och då blev det lite hejsan-hoppsan, hon sprang och försåg sig med både godiset och apporten. Satte på ett koppel och då gick det bättre med kontrollen. Började med att lägga ut godbitar, sen gick vi under kontrollerade former in på plan, jag satte henne kvar och la ut tungapporten, ställde upp brevid Gnista och väntade en stund innan jag sa ”varsågod” till godbitarna. När hon ätit färdigt la jag ut nya godbitar och gick ut på plan, jag satte henne, gick och hämtade tungen, la ut den igen, väntade en stund, belönade med godbit ur min hand, väntade, kommenderande ”apport”, litet startskall…illa…men nästa var hon tyst och det kändes som att jag lyckades ställa om förväntan. Efter några gånger la jag apporten brevid Gnista (ca halvmetern ifrån henne) och lämnade för en inkallning, godisrutan fanns utanför plan och tungapporten brevid, men hon satt som berget i kvarsittandet och kom snabbt och bra på inkallningen! Belönade med ett ”varsågod”, jag trodde hon skulle springa till godiset, MEN hon valde att springa och ta tungapporten! Så den är ett bra ”belöningsmoment”! Avslutade med ett fritt följ där hon gick kanooooooon! Enda smolket var att det blev ljud mot slutet, men hon tystnade snabbt när jag stannade till en stund, men i övrigt gick hon väldigt bra med mest fin position.

Med andra ord så kommer jag att spinna vidare på de här idéerna!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s