Sök med räser-Gnista

Idag var det sök igen, idag var vi fem, det är skönt att en hela tiden kan värma upp och ändå ha bra rull på det.

Gnista var taggad för sök och ville upp till sökrutan så fort som möjligt. Jag lät henne dra mig, det kändes som att krav på annat bara skulle motverka syftet med dagens pass som skulle gå ut på att öka springglädje och fart så att spårande inte skulle hinnas med. Jag hade placerat figgarna på djupet, ca 15 m fram i rutan eftersom jag inte ville skicka på startlinjen och bjuda på ett spår. På väg fram till första skick vindade Gnista åt vänster, men eftersom det gått förbi en häst innan vi gick upp så blev jag lite osäker om det var figge eller häst så jag börjde med att skicka till höger. Bra ut och jobbar på, men när hon kommer har hon inte varit framme hos fig utan har vänt framåt för tidigt. Figgen fick ligga kvar och jag skickade vänster, bra ut och bra fram hos fig. Näst gång hon fick gå ut på höger tog hon figgen. Körde mest flying och Gnista gick skiiitbra! Fint flyt och en bra och jämn fart. Ett par gånger tog jag tillbaka henne när hon fått stopp/tvekan/funderingar på annat. Då gick vi tillbaka och jag satte henne ca 5 m från stigen, gick till stigen och tog in henne på en ny flying som gick bra. En flying tog jag in henne när hon kom mot mig på stigen och skickade henne i en 90 graders vinkel…jag trodde inte det skulle gå men det gjorde det…bästaste hunden! Idag blev det 16-18 skick, har inte riktig koll…men när jag slutade fanns det både ork och gåvilja kvar! Belöning för dagen var hos figgarna skinkstek och grillad kyckling, hos mig torrkulor och konglek.

Behöver jag säga att jag är supernöjd!!! 🙂 Jag kommer att fortsätta med det här under hela februari, det som kommer att bli svårare är antalet skick som jag måste se till att ökas på. Tidigast i mars kommer jag så smått börja med markeringar och tomslag.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s