Öppen träningsdag

För att inte ha gjort något på ett par dagar och idag vara första hund både på förmiddagen och eftermiddagen (alltså bara snabbvärmd) tycker jag att Gnista var jätteduktig…ja faktiskt helt fantastisk 🙂 .

Förmiddag

Med Gnista jobbade jag med godisskål som vi la korv/köttbulle i innan vi gjorde en ingång på plan. Eftersom hon inte var uppvärmd ordentligt och kontrollen då kan vara ganska bristfällig hade jag koppel på. Började med ett par ganska snabba ”varsågod” efter vi ställt upp. Fortsatte sen med fritt följ där det kom lite ljud, speciellt i vänstersvängar…det blev i alla fall bättre. Ett par bra inkallningar med långa sittanden och externbelöning med godisskålen som stod i höjd med henne på inkallningen och hon verkade inte ha en tanke på att bara smita dit utan satt som berget! Avslutade med ännu ett fritt följ och då gick det väldigt bra.

Eftermiddag

Började på samma sätt med att lägga lite gott i skålen innan vi gick in, men nu var hon inte alls med i matchen…snöäta och gick inte med mig över huvud taget…så jag tog henne i halsbandet och så gick vi tillbaka till godisskålen och påminde vad hon missat och gjorde ett nytt försök som gick bra och hon fick ett snabbt ”varsågod” efter jag ställt upp på startpunkten. Sen gick det bara bättre och bättre. Fortsatte med fritt följ som hade bra kontakt, men hon ven lite vid ett par tillfällen, då gick jag över till att belöna hos mig och då försvann det…för det var ju det där med att inte bli statisk i sina belöningar!!! 🙂 Att de inte ska bli ritualiserade, det måste jag bli bättre på….men ju mer jag tänker på det desto större sannolikhet att jag lyckas variera mig och inte vara så förbaskat förutsägbar 😉 . Inkallning körde vi sen och hon satt som berget även den här gången. Belönade hos mig med godis, sen fick hon kampa med kongen en kort stund innan jag sa ”tack” och ”varsågod” och hon fick springa till godisskålen.

Jag kom och tänka på en sak idag…när jag kedjar kongkamp och ”varsågod” till godisskål…undrar hur det blir om hon får ett ”varsågod” när hon INTE drar emot…? Eftersom hon har en stor portion ägande så ska jag kanske inte belöna just den delen utan stärka att hon håller i kongen utan att dra emot…? Ja, en liten fundering som jag ska testa vidare imorgon när jag kommer att ta mig en heldag på klubben 🙂 .

En sak som är kul att se dessa öppna träningsdagar är att det blir bara trevligare och trevligare…och då menar jag inte att det var otrevligt till att börja med…nej, men alla blir duktigare och duktigare på att träna i nya grupper och komma med idéer och förslag 🙂 . En annan sak som måste vara en indikator på att dessa dagar är uppskattade är att vid den första träffen så skrev folk upp sig först mot slutet av anmälningstiden….nu hinner jag knappt lägga ut listan… 😀

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s