Klickerklok’s Instruktörsforum med Kent Svartberg

Ännu en fredag i Fjugesta och jag är så vansinnigt NÖJD, har nästan lite ågren över att nästa tillfälle är det sista…vad ska jag hitta på då…??? Att få lyssna på någon duktig och ha bra diskussioner är högst beroendeframkallande och höjer verkligen hjärnverksamheten med flera 100% 😉 . Så har du förslag så tackar jag och tar emot!

Kent pratade om relation hund-människa och sin TSB-modell som finns med i boken Bra relation. Tidigare i veckan hade jag gjort den relationskoll som finns med i den boken, Gnistas och min relation byggde på en ordentlig trygghetsgrund, samarbetet var stort (lite överraskande för mig), men däremot var bestämmandedelen pyttigt som en liten ärta. Så kanske är det, som jag ser som brister i samarbete, kanske brister i att underordna sig…? Men i vilken grad kan jag jobba med det och hur utan att det går ut över andra delar? Jag tror att jag kan jobba med det i passiviteten och att låta henne ta initiativ till samarbete..? Även om hon är en intiativrik hund så när vi kommer till initiativ till samarbete så finns en svaghet…?

Som du ser, mycket att fundera över och testa!

Nu blev det åter igen ganska långt och anledningen till att det ser lite stolpigt ut är att jag kopierat in partier från mina anteckningar…jag hade tänkt skriva mer funderande…men det kanske kommer när jag sorterat intrycken och börjat prova… 😀

Trygghet menar Kent är grunden, att hunden ska känna sig trygg med mig.  Man kan skriva ett Trygghetsavtalmed sin hund där du gör klart för dig själv några få viktiga punkter i er relation.

Att låta hunden utveckla rätt slags strategier i svårigheter, att ge hunden rätt erfarenheter, i rätt mängd, i rätt storlek… Att skola hunden att finna rätt hanteringssätt är mitt ansvar.

I trygghetsrollen tar man hand om hundens osäkerhet/oro/rädsla. Man kan gå in i de andra rollerna för att skapa trygghet (samarbete, bestämmande). Samarbete, genom att fokusera på uppgiften vi håller på med och det som skapade oro blir oviktigt. Bestämmande, kan funka om man har en god trygghetsroll, ”lita på mig”.

Prediktera (förutse) – Kontrollera = minskar stressen, vet vad som ska komma och kan hantera det.

I trygghetsrollen handlar det om ”ATT VARA”

I samarbetsrollen handlar det om ”ATT GÖRA”….”jag vill göra”, ”jag vill ha”…

Att kunna ge samarbetesförslag vid rätt tillfälle. Kasperdockor – bara en i taget på scenen. Öka motivationen att vara med mig. Hunden ska vilja in i varje uppgift/varje del av samarbetet. Bra samarbete – hitta rätt tanke/rätt känsla. Belöna rätt känsla – belöna med att gå vidare.

Lättnadskänsla är något negativt och indikerar att hunden jobbar under någon slags press/någon slags obehag. Lättnad kan göra att positiv förstärkning blir negativ förstärkning.

Rätt och fel finns inte – känna flowet – funkar det så är det okej – ”hunden är facit”.

Utebliven belöning kan skapa besvikelse eller frustration, samarbetsbovar.

Odla ingång till nästa moment som tips på vad som lönar sig. Att hunden vill in i samarbetet är viktigast. Belöna med nya uppgifter istället för att ta bort belöning. ‘ Att inte bli statisk när belöning kommer. Belöna starter av moment där känslan belönas och bara ett fragment av momentet. Alla moment ska (och kan) göras spännande!

MÅLSÄTTNINGAR. Att träna det som är svårt, prioritera det hunden är dålig på. Hotta upp” tråkiga moment. Finns det motivationsdippar i samarbetskedjan blir det dåligt. Satsa på att eliminera motivationsdipparna.

Inte så mycket känsla i felsituationer, fel kan markeras, men sen ny chans. Bryta uppgiften när det blir tokigt. Undvik att få hunden stressad eller låg.

Förarens attityd och engagemang

.Samarbete och skolning – att få med båda delarna med flyt…

Bra övergångar mellan belöning och nästa repetition. Vårda värdet av att gå in i nästa uppgift, att hunden är inställd på att jag kommer med bra förslag.

Att avancera på ett sätt så jag får med mig både engagemang och förståelse.’

Bestämmanderollen – Ibland kan jag gå emot din vilja…”

Är ute efter tankeskiftet…bryta det förbjudna…då bekräfta. En prestigeroll, men det handlar bara om att bryta ett beteende. Lägga press på, få ett annat beteende, bekräfta…

Din roll som ”den som bestämmer”…

  • För att kunna påverka hunden då/om den väljer bort samarbete med föraren.
  • Att kunna begära passivitet hos hunden, tex EB’s ”ryggsäcksträning”, att lära hunden koppla av handgripligen.
  • Samarbetssitt vs Bestämmandesitt…beteendet avgör inte vilken roll man har utan känslan…samarbetssitt blir ett aktivt sittande.
  • Att få hunden att bryta sitt beteende, ”nej”, att hämma sig.

Kent använder sig av ett gräl-läge som han trappar upp till dess hunden visar rätt respons.

Instruktörsrollen

Hur vill jag vara som instruktör? Fundera? Finns bra och dåligt?

Främst fokus på… …eller…
Visa upp sin egen kunskap Förmedla kunskapen
Hunden Ägaren
Verktyg Förståelse
Få till det här och nu Nå målet på sikt
Din PT-roll Sträva efter eget utvecklingsansvar
Teori Praktik
Inlärningsprinciper Individanpassning
tabula rasa” Ras/mentalitets-perspektivet

Hålla diskussionen om instruktörsrollen levande. Kursdeltagarnas upplevelse av kursen avgör hur bra den är… Hur är jag? Hur vill jag utvecklas? Mät värdet av principen genom resultatet och resultatet deltagarna ser sig fått. Grundprinciper och varianter. 

Hypotesprövning – Falsifiering – Öppna fördomar

 

 

 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s