Solig söndag på klubben

Idag åkte jag till klubben vid 10, hundarna fick komma ut en och en för promenader och träning så de var nog ganska nöjda när jag åkte därifrån vid 16.

Ruff fick gå prommis först och med fickan full med korv så kändes det som att han skulle kunna få gå lös. Jag har tidigare haft honom i lina eftersom jag inte riktigt vetat hur han skulle bete sig, men nu kändes det som att vi skulle kunna testa och eftersom det var tomt på klubben och gärdena runt området stora så körde vi på. Han skötte sig jättebra! Första biten ropade jag hans namn ganska ofta så han fick komma till mig och äta en liten korvbit, så han var nog aldrig längre bort än 15 m. Sen glesade jag ut på gångerna, men varje gång han stannade upp och tittade på mig fick han beröm och komma till mig och äta korv. Han var jätteduktig och kom med världens fart! Ibland passerade han mig bara men då höll jag ut korvhanden så han fick komma in och ta den i alla fall. Tillbaka på klubben satte vi oss på en soffa och jag ville ha honom lugn innan jag satte honom i bilen…om prommisen tog ca 30 min så tog sittandet ca 15…så det ska vi jobba mer på…

Ruff fick en prommis till innan vi åkte hem, när han kom ut den här gången så var han lite mer varvad. Jag tror han stressats lite när jag tagit ur tanterna ur bilen för deras aktiviteter. Han var ganska klängig och på, så efter ca 100 m hittade jag en hyfsat torr plätt där jag la mig hon hade honom i ca 30 cm koppel…och väntade och väntade och väntade och väntade utan att säga något…mitt kriterie för att fortsätta prommisen var att Ruff skulle sitta eller ligga tyst utan att vara aktiv på något sätt medan jag tyst räknade till fem…det tog nog 20 min första gången, för jösses så mycket man kan hitta på…nosa i backen, plocka med torra löv, äta is-jord, gräva, trampa runt, vinda in något, pipa…ja hans ihärdighet får högsta betyg! 😉 Efter en kvart kanske började han sätta sig, men jag kom bara till 2 eller 3…så jag låg kvar…så slutligen uppfylldes kriteriet och vi kunde fortsätta prommisen. Nu med en lugnare hund 🙂 . Efter halva prommisen lekte vi och jag sprang ifrån honom några meter och ”spelade” lite mot honom…då gick han ganska snabbt upp i stress och blev lite klängig, smånypig och pipig…så koppel på och på ännu en hyfsat torr plätt intog jag horisontalläge i solen med kort koppel igen. Den här gången gick det fortare och efter bara några minuter började han sätta sig…men satt för kort stund eller pep, så vi blev kvar…efter ca 10 min uppfylldes kriteriet! Vi fortsatte och även denna gång var han mer sansad…visst är det spring i benen men inte det stressade och forcerade beteendet.

Summa sumarum:  Vi ska jobba med trygghet och lugn….fart, kamp och ”tjoho” är nog plättlätt att plocka fram om man vill i alla fall 🙂 .

Gnista prommades också först, sen fick hon ett pass på plan med externbelöning med köttbulle i godisskålen. Ingång på plan, fritt följ, inkallning med stå…det som inte var bra var att hon vid några tillfällen gapade loss så jag fick bryta det vi gjorde…men å det stora hela går hon bra. Okej, i inkallningen med stå stannade hon först bra men tog steg när jag tog fram belöningen, sen hade hon många steg…i slutänden blev det i alla fall helt okej. Växlade mellan att skicka henne till godisskålen, belöna hos mig med godis och belöna med kong. När jag belönar med kong så funkar det jättebra att tänka kedjade belöningar, dvs släppa en köttbullebit på marken som Gnista inte får ta utan hon måste kampa lite med mig först och när jag säger ”varsågod” får hon ta den.

Ida fick en prommis själv och det tyckte hon nog var ganska så skönt…sen tycker Ida det bästa med att vara tre hundar är att hon får ligga i baksätet och slipper buren i bagaget 🙂 .

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Solig söndag på klubben

  1. Mia och Greta skriver:

    En trevlig liten kille var det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s