Utedag

Somnade på soffan efter en lång och skön utedag som började vid halv sex med första rastningen, fick gå och sova en timma till innan det var dax att kliva upp. Åkte till klubben för lite innefix innan det var MH, jag hade en lyxdag…bara att glida in och avståndsleka med två hundar….som båda var duktiga och kom fram flera gånger 🙂 .

Åkte sen till Sparreholm till Manfred på Salta Killens kennel för trevlig träning. Ruff fick ett litet spår på ca 150 m med bitkudden som slut. Han jobbade riktigt bra! Han fick ta spontanupptag och det gjorde han när vi passerade spåret första gången. Kom fint iväg och spårade engagerat och nogrannt, efter ca 30 m ökade intensiteten i spårarbetet och farten, kom av spåret lite men hittade det snabbt igen. Samma sak hände efter ytterligare 50 m. Han verkar bli lite upphetsad och då går det lite fortare och han kommer av spåret lite, men får han lite mer spårerfarenhet så ska det inte vara något problem. Det gäller för föraren att hålla ner farten och se till att han inte får fara iväg. Jag hade inte lagt några skarpa vinklar utan det var bara böjar till höger och vänster och dem klarade han fint. Vid slutet blev han riktigt glad att finna bitkudden och lekte intensivt med den, jag satte ett koppel på den så han fick dra och vinna lite utan att han for iväg. Miljön för spåret var idag kohage med förra årets koskit, intressant i början, han nosade och skulle gräva lite, jag sa lugnt ifrån och sen brydde han sig inte mer om det. Vid ett tillfälle tog han upp en gren i spåret, men samma där, jag sa lugnt ifrån och så jobbade han vidare med det han skulle.

Nästa spår kan bli längre, bitkudde eller bitstock i slutet är nog bra. Eventuellt lägga in någon liten svårighet i underlag? 

Gnista fick sen frispåra där Ruff och jag gått, hon tyckte nog att det var helt okej…men jag tror hon föredrar spåra ”på riktigt” med sele och lina. Hon gjorde i alla fall ett bra jobb.

Innan hemgång stannade jag till på klubben igen och skulle hämta en sak, passade samtidigt på att träna Ruff och Gnista lite. Gnista fick jobba med kedjor och det gjorde hon riktigt bra! Vid ljud stannade jag och stod still en kort stund innan vi fortsatte och det gick bra idag. Kedjorna var: fritt följ+inkallning+ställa upp för hopp+belöning, ställande under gång+fritt följ+ställa upp för hopp+belöning, fritt följ, inkallning, läggande under gång+belöning, ligg+sitt+stå+ligg+stå+belöning (nära). Gnista var riktigt duktig!

Till nästa gång lägga in lite längre kedjor, kanske lite mer ”nonsensmoment” i kedjorna, tex handtarget och runda kon?

Ruff fick springa lös och när han kom inom 1 m framför mig klickade jag och belönade med räkost eller kongkamp, kongen funkade bäst för då kom ha snabbare. Jag stod stilla och var helt tyst tills han kom eftersom jag vill att det ska vara han som tar initiativet och var den som vill.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s