Skogsprommis

Igår kväll åkte hundarna och jag ut i skogen, det var jätteskönt…barmark och sol! Måste säga att det är ganska skönt med två mogna tanter tillsammans med en unghund, tanterna vet ”hur leken går till” och Ruff hakade på. Leken är att jag går, hundarna springer i förväg och när de passerat mig med ca 15-20 m viker jag tyst av från stigen och trampar i rask takt vidare, hundarna kommer som jehun, passerar mig och jag viker åter av från riktningen igen. Rask takt hela tiden och jag ropar bara om jag ser att det bär av misstänkt målmedvetet (ev vilt). Full fart var det de första 20 min även om de snabbare och snabbare upptäckte mina riktningsförändrimgar, sen var det svårare att vinkla av från riktning eftersom de då höll sig närmre. En gång drog Ida iväg och Ruff hakade på, men jag ropade och tanten vände efter 50 m och då hakade pojken på, han for iväg åt samma håll igen efter en snabbvisit hos mig men när tanterna och jag traskade iväg åt andra hålet kom han med oss.

När tanterna verkade ganska nöjda så satte jag dem i bilen och gick med Ruff själv. Han hade sprungit ganska mycket med tanterna och legat först, så jag tänkte att jag skulle gömma mig lite för honom när han drog iväg… Nu blev det inte riktigt så, utan tanter så höll han sig 5-10 m från mig och kollade på mig ganska ofta och gömma mig hann jag bara två gånger, men första gången såg han det medan den andra blev riktigt bra. Första gången jag gömde mig så klev jag in i en bergsskreva, som vi brukar ha som söklega, och satte mig på huk. Eftersom han såg mig så kom han snabbt fram, jag väntade tills han var ända fram och då blev det konglek som han fick vinna. Han sprang ut med kongen, jag satt kvar och efter en kort stund ställde han sig utanför, ca 3 m från mig, släpper kongen, backar någon meter ifrån den, sätter sig och väntar….sååååååå söt! Det var svårt att inte ge någon bekräftelse för det (typ ögonkontakt, leeende, vänlig ord), men jag satt still med huvudet ner (sneglade lite på vad han gjorde), väntade, lockade lite genom att klappa lite på backen. Han tog upp kongen och släppte den lite närmre, flera gånger, gnydde lite när han tänkte och när jag kunde sträcka ut handen utan svårigheter och ta kongen så ”braaaaa, duktig kille” och han fick tillbaka kongen. Jag upprepade det här några gånger och testade lite olika sätt att belöna med kongen…dragkamp, dra den efter backen så han fick jaga efter och kasta iväg den. Tror nog att vi ska satsa på lekar nära mig eftersom han gärna stannar en bit ifrån mig. Andra gången var jag på väg mot bilen så då hade han fokus på den och jag kunde krypa ner bakom en sten. Nu fick han leta lite mer och efter att ha passerat mig ganska nära så hittade han mig. Ny konglek.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s