Sök, lek, kloss & kontakt

Nu ligger alla tre hundar och vilar efter ytterligare en skön utedag….

Började med ett pass sök med Dan & Ulla och Ewa, Gnista fick gå ut som andra hund. Första skick åt höger, figge-figge-tomt-figge-figge-tomt-tomt-tomt-tomt-tomt-figge-figge-figge-figge-figge-figge-figge-figge-figge…fram till 11e skicket fick gnista gå ut och äta mjukost med rökt ren hos figgarna och jag hämtade henne där, sen fick hon äta till fig plockade undan tuben och då fick hon springa in till mig på stigen och gå ren systemövning på resten. Hon går bra ut på skicken, men det märks att det är flying hon uppskattar mest. Ett par gånger kom hon dock på vägen och hann inte riktigt följa min dirrigering, jag kunde stoppa henne och ta henne tillbaka ca 10 m varifrån hon kom så hon fick göra om själva skickvinkeln om än i lite lugnare tempo och då gick det bra. Som jag har skrivit förut så är det inte jätteviktigt att hon är rakställd i skickriktning för hon anpassar sig bra till min riktning och jobbar sig ut dit hon ska även om hon väljer väg. Tomslagen gick hon ut bra, men hon jobbar sig gärna bakåt i rutan och kommer ut på vägen…idag valde jag att när jag skickat på tomskick skynda utåt-framåt i rutan för att ta emot henne där. Det gav väl inget  idag, men kanske ska jag mer konsekvent gå framåt-utåt i rutan för att hon ska få den tanken…eller kanske att figgarna matar framåt….eller en kombination av dessa två….? När jag hämtade Gnista hos figgen gick hon skapligt med in och var faktiskt ganska följsam, jag valde sen att sätta henne ca 7 m in i skogen innan jag gick ut på stigen så att hon fick flying. På vänstersidan mot slutet var det ett hjulspår med vatten som hon stannade och badade i/drack ur, jag valde att inte göra någon grej av det utan gick bara ut och över hjulspåret, tog in henne och skickade igen. Då gick hon bra ut och hade inte minsta tanke att smita tillbaka till vattnet. Kul att se att hon på sista skicket hade bra fart in från skicket innan och sen går ut i nästan ännu bättre tempo och jobbar en bra stund innan hon får figgen.

Ruff fick en prommis ner på gärdet vid klubben och fortsatte med vår bollek där jag sitter på backen och han åtminstone ska släppa bollen han har inom nåavstånd från mig utan att jag ska behöva sträcka mig efter den. Gick sen upp på planen för lite klossträning med badrumspallen, han förstod att nosa på pallen gav klick+tubost, men några tassar blev det inte idag. Fortsatte sen med baklängesfot med klickern+renosten på tub. Det gick bra och tubosten verkade uppskattas 🙂 . Gick vidare med lite kasta två lika bollar som jag kastade några meter varje gång. Avslutade med bolleken när jag sitter och han måste komma inom nåavstånd innan jag kastar eller sätter nästa i rörelse för kamp. Han är rolig för han försöker hela tiden…även om det kan ta en stund innan det blir rätt :). Mot slutet kom rätten ganska tätt i alla fall.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s