Skogsprommis & spår

VAB’ade idag också så vid lunch for Henrik och jag ut i skogen med hundarna, först en prommis där Gnista och Ruff fick springa lösa medan Ida gick i koppel. Ida är lite för viltintresserad för att få vara lös den här tiden på året och att hon dessutom med stigande ålder har utvecklat en väldigt selektiv hörsel gör ju inte saken bättre. Så för att hon inte ska lura iväg Ruff så han får smak på det här med jakt så är koppel på det som gäller. Gnista däremot håller koll på mig ofta och är hon mer än 15 m framför så stannar hon och väntar tills jag kommer ca 5 m från henne och då går hon igen. Hon har heller inte det viltintresse Ida har utan riktar sin uppmärksamhet mot flocken. Det beteendet får hon gärna föra vidare till Ruff och det gör hon! Ruff springer väldigt mycket på prommisarna, mest galopp hela tiden, men ändå ganska nära ändå, men han kommer sällan ända fram och tar kontakt…så det måste jag se till att det lönar sig!

Tillbaka vid bilen fick alla hundarna hoppa in medan Henrik fick lägga två spår åt Ruff. Det första var ca 150 m, en vinkel till vänster efter ca 40 m, i övrigt lite ”småkurvigt”, ett spengummi som slut. Det andra gick parallellt med vägen och blev nog ca 100 m, rakt med ett spengummi som slut. Spåren fick ligga ca 30-40 min.

Det första spåret: Upptag – direktpåsläpp, jag gick mot den plats där spåret gick in i skogen med kort lina, höll emot lite och när han fått spåret så släppte jag efter lite och följde med. Kanske kommer en liten film på upptaget om jag lyckas föra över det från telefon till hit… Fint gick det i alla fall! Spårarbete – jättefint, var av vid ett par tillfällen, bara någon meter innan han jobbade sig tillbaka. Apport – spengummit i slutet plockade han upp och lekte en bra lek med utan att tänka på att vilja vidare.

Det andra spåret: Upptag – sidopåsläpp, vi gick ganska rakt på spåret så det blev ett 90*-upptag, kom fram och tog spåret mycket balanserat åt rätt håll.  Spårarbete – aven denna gång mycket bra. Apport – markerade slutet fint och vi fick igång en bra lek.

I kväll klubben för lek ock intervallträning, Gnista fick lite lydnad som gick okej…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s