Inspirerad träning

Efter en dag med inspirerande och idéväckande föredrag av Maria Brandel i Kungsör, stannade jag till på Eskilstuna bk innan jag fortsatte hemåt.

Ruff fick komma ut för jag ville se hur han betedde sig på en ny klubb. Vi gick först en liten prommis i skogen innan vi gick ut på plan. Jag kunde då inte se någon skillnad på honom här i jämfört mot hemma, han går frimodigt så långt fram han kan. Öppet och balanserat. Jag började med att gå ut på plan, ställa upp, hålla i halsbandet och vid kontakt belöna med lek eller godis (idag frolic). I början belönade jag ganska snabbt, utökade sen till att jag kunde räkna till fem med bibehållen kontakt. När jag belönade strävade jag efter att svänga lite höger så att han fick följa med mig för belöningen även om han fick ta den vid mitt ben där jag vill ha hans huvud. Övergick sen till att hålla Ruff i halsbandet, kasta iväg leksaken en liten bit, vänta på kontakt och när den kom fick han hålla den en liten stund innan jag släppte honom på ”varsågod”. På Eskilstuna bk var det väldigt lugnt så Ruff och jag fick hela plan framför klubbstugan för oss själva. Skönt, för då kunde han få springa med bollen utan att det gjorde något…fast han är duktig så lovarna blir inte så stora och när jag håller ut handen så kommer han tämligen omgående med leksaken. Då kan det bli kamp som han får vinna, eller att jag tar honom i halsbandet så att han släpper bollen…byte med godis någon gång ibland bara. Annat som vi tränar är handtarget, när han kommer trycker han nosen ganska ordentligt i min handflata för det mesta. Det belönades med lek eller kastad godbit. Vi sitter på marken ibland också, då blir det handtarget och så får Ruff bjuda frivilliga beteenden…idag insåg jag att han sällan bjuder sitt och säger jag orden sitt och ligg så utför han inte…alltså får vi ta och fokusera på det lite bättre…däremot så kan han stå, läääänge och titta mig i ögonen 😉 (medan jag väntade på ett sitt eller ligg). Det här låter ju som ett ganska digert pass för en åtta månaders unghund, men vi tog flera ganska långa pauser (10-15 min), Då satt jag på backen med Ruff vid min vänstra sida och armen runt honom. Först stod han, sen satte han sig nära och lutade sig mot mig och slutligen la han sig tätt intill mitt vänstra ben. Med Marias uppmaning till att börja kedja tidigt ringandes i huvudet så fick han en liten kedja också, springa in till mig+handtarget+sitt…jag kastade iväg en godis, när han tagit den höll jag ut handen för handtarget, sa sen sitt (när jag står upp sätter han sig oftast på ”sitt”, men inte när jag sitter på marken…?), väntade lite…belöning… Det gick ju riktigt bra 😀 !

När vi kom till Flen kom jag på att det nog inte var någon i köket, så då åkte vi dit. Först fixa mackor och kaffe till kursarna, sen prommis med tanterna. Tillbaka på plan band jag upp Ida och så fick Gnista träna…usch vad gapig hon var…mera om det imorgon… 🙂

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s