Öppen träningsdag

Det var nio hundar som ville tränas idag, då två av förarna var ungdomar så höll vi oss i en grupp. Gnista fick stå över den gemensamma träningen, däremot fick Ruff komma ut efter lunchen. Han fick kontakt med störningsträning, jag satte honom ner, ställde mig vid sidan i position och sen fick han hålla kontakten trots en tävlingsledare kommenderade och folk gick omkring ganska nära, när jag tyckte att han skött sig bra så bröt jag för belöning. Varvade lek med godis…en träningskompis tyckte att han varvade och lät mycket i kongbelöningen och undrade om jag inte var orolig för att få en ljudlig lydnad. Då svarade jag att jag vill ha bra belöningar när han är duktig och att godis är betydligt mindre attraktivt än kongen. Nu har jag grunnat vidare på den frågan och även om jag inte har tänkt färdigt så har jag inte idéer…ja, han låter i kampen/leken och varvar ganska ordentligt, MEN jag belönar bara när han är lugn i momentet, men räcker det?….sen läser jag just nu Thomas Stokkes artikel ”Hundens attityd i lydnadsträning” i Canis 1/2012 och funderar just nu på felrutiner när hunden har fel sinnesstämning och att sen få hunden i rätt sinnesstämning… Hur som helst så tror jag inte på ”sämre” belöningar, men som sagt, jag grunnar vidare på det här… Det är bra med ifrågasättanden!

När träningsdagen var slut fick först Ida en prommis, sen Gnista…Gnista fick också träna lite lydnad och i en paus gick hon fram till de stora vägarbetskonerna som hon brukar få runda…så då åkte de fram, skiiiiitkul tyckte Gnista! 🙂 Jag ställde bara upp två med ca 100 m mellan och så stod jag i mitten och skickade. Ibland fick hon gå flying och runda nästa, ibland tog jag in henne fot och skickade på samma igen, ibland fot-vända-skicka på nästa, ibland fick springa och ta kongen i min utsträckta hand, ibland fick hon ett ”stå” kommando mitt på sträckan och kastad kong bakom sig….duktig flicka! Vi jobbade också på ”tänderna” för imorgon ska vi ju till veterinären…det gör hon bra hoppas det går lika bra imorgon!

Ruff fick komma ut och träna en stund till och då blev det ”runda konen”. Nu stod konerna ca 15 m från varandra och idag började han förstå att de skulle rundas, det sitter väl inte helt men det börjar komma… Så avslutade han med att bita mig i tummen när vi lekte med kongar…satan vad ont det gjorde! Hål på insidan och blått på nageln, klantarsel! På med plåster och sen var han lite försiktigare…kanske berodde det på urgrundsvrålet… 😉

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s