Highlights från veckan…

Tid och ork har väl inte varit något som jag haft i överdåd…men vi jobbar på även om jag inte har bloggat om allt. Idag kommer i alla fall ett litet inlägg med lite av vad vi haft för oss.

Veterinärbesök med Gnista, konstaterades öronsvamp i båda öronen som hon besväras av. Det blir behandling med tvätt och droppar och så avstår vi Derbyt.

Enmans-rapport” med Ruff har vi kört och det tyckte han var en höjdare! Ja, så mycket rapport är det väl inte eftersom essensen av rapport är ju att hunden ska springa mellan två förare… Våran övning går ut på att han ska springa tillbaka och hämta en kong som vi lämnat, sen lägger jag in saker som hör rapporten till. Med Ruff testade jag lite gränserna i måndags, vissa saker blev lite för svåra och andra överraskande bra. Första skicket hade vi lämnat kongen ca 250 m från den plats jag skickade ifrån, jag kopplade loss och lät honom sitta några sekunder innan jag sa ”varsågod”. Han far iväg som ett skott, efter halva sträckan försvinner han bakom ett krön och efter en kort stund kommer han tillbaka med kongen. Oj, vad bra! Bra minne, bra mod, bra stadga i sittandet, bra fart! Konglek när han kom tillbaka. Andra skicket la jag kongen där vi lekt och så kopplade jag Ruff och gick tillbaka de ca 250 metrarna, nu gick jag förbi platsen där kongen legat och släppte iväg honom ganska snabbt, men nu stannade han till där kongen legat förra gången och nosar. Efter en liten stund går jag framåt i sträckans riktning och när jag gått ca 30 m är det som om poletten trillar ner och minnet kommer tillbaka för han sätter av med full fart, över krönet och är snart tillbaka med kongen. Konglek när han kom tillbaka. Tredje skicket la jag kongen lite längre in på sträckan som då skulle bli ca 150 m. Nu blev det nog lite för mycket som jag la till och det blev nog för svårt. Jag gick förbi den plats vi belönat på efter första skicket och så band jag upp honom före skick och när han satt sig körde vi igång. Tog honom från uppbindningsplats i halsbandet några meter, satte honom, han fick sitta några sekunder innan jag skickade på ”varsågod”…nu hade han tappat bort sig och sprang fram till lekplatsen och letade kongen, jag gick med ca 30 m denna gång också innan han kom ihåg och då var det inga problem. Till nästa gång ska jag tänka på att ta en sak i taget! Är det långa sträckor han får gå så ska det inte vara så mycket annat och är det framföring och uppbindning så kan sträckorna vara korta. Jag är i alla fall imponerad av hans första sträcka som han sprang utan tvekan fastän den var ganska lång och han försvann över ett krön, han har också en fin stadga, utan en tanke på att tjuvstarta, väntar bara på min startsignal. Som mest fick han nog sitta 5 sek. Ja, och så går han fort ner i varv vid uppbindningen.

Stegförflyttningar och vändningar på stället med Gnista hon har ljud här så nu har jag börjat fundera över hur jag ska komma åt det. Har en idé om att jag ska kedja stegförflyttningar och vändningar i en salig blandning och när det blir ljud ge någon slags felsignal/felrutin som hon förstår och framför allt förstår varför hon får…ska fila på med det så får jag se vart jag hamnar…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s