Derby Flen-Katrineholm & en ledig dag mitt i veckan

I går kväll åkte jag till Katrineholm där det skulle vara Derby, en inofficiell tävling mellan Flens BK och Katrineholms BK i lydnad, lydnadsdelen av brukset och, nytt för i år, i agility. Ett trivsamt arrangemang som avslutas med gemensam soppmiddag innan prisutdelning och den ärofulla (men ganska fula, ser ut som en gravurna ;)) bucklan tilldelas bästa klubb. Eftersom Gnista har öronsvamp var jag inte med, men Ruff fick vara ute och miljöträna större delen av kvällen och det gjorde han bra. Han vill gärna se ALLT samtidigt så huvudet går som attan, men han är cool och agerar inte på allt utan är mest lugn.

Regnet hade hållit uppe hela kvällen men när jag tog ut mina hundar innan det var dax att åka hem så började det…fast å andra sidan var det inte kallt och myggorna och knotten försvann… Gnista fick värma upp med lite ”framåtsändande” (bara galoppen ut några gånger) innan vi gick in på fria följet. Lite ljudligt fritt följ i början men sen blev hon tyst och fokuserad även om jag körde mycket trixigheter. Körde lite inkallning också…eller tänkte köra det, men stadgan i sittet är som bortblåst…kanske kombinationen regn och besvär av öronen? Gnista är ju så himla fin i kroppskontroll och teknik men brister i helhet, så jag funderar lite över om vi ska börja kika på rallylydnadsskyltarna? Ruff fick komma ut en sväng också, vi gick på agilityplan, han fick springa och kika lös och jag kallade in….såååå duktig! Tvärvänder och kommer, godisbelöning när han befinner sig i position bredvid mig.

Idag har jag varit ledig! Sovmorgon till 8, härligt! Packade in hundarna i bilen och drog till klubben, så det blev en stunds träning innan sektormötet kl 11. Ruff fick en prommis med ett par skick enmansrapport innan vi gick ut på plan och körde kontaktövningar, inkallningar, sittande och liggande. För ett par veckor sen kändes det som att det inte gick framåt alls, men nu börjar det så smått att lossa 🙂 . Rätt vad det är kan han ”snurra loss”, då får vi ta det lite lugnt en stund och sen går det. Gnista fick fortsätta med samma som igår ”framåtsändande” som uppvärmning och sen fritt följ, som igår så var det ganska ljudligt i början. Jag väljer att ”kliva ur” och säga att det inte är okej, hon blir lite grinig men efter ett tag tystande hon och går då skiiiiitbra! Stadgan i sittet var lika dålig idag.

På eftermiddagen träffade jag Dan & Ulla och Ewa i skogen för lite sökträning. Tack vare snälla träningskompisar fick jag köra både Gnista och Ruff. Gnista fick  hittaövning/systemövning och det gjorde hon bra. De första sex skicken gick hon som tåget med både flying och stopp, sen började hon nog bli lite trött för stoppen kom…men hon fortsätter sen ut bra. Efter ca 10 skick bröt jag och då hade jag lyckats bryta henne när hon tänkte springa till vattnet (känd ruta=hon vet alla vattenhål) 🙂 . Ruff fick sex skick hittaövningar, första och andra skicket fick han se figuranten gå ut med leksakerna (bitstock/kudde och kong) halvvägs ut i rutan, sen vände jag bort honom och figuranten fick fortsätta ut på djupet och gömma sig, vände och släppte iväg honom när han tittade åt rätt håll. Full fart ut och lokaliserade fig snabbt. Lekte sådär med figuranten, han kampar ju som attan men när han får vinna så springer han iväg själv. Idag var kongen mer värd än bitstocken och bitkudden mer värd än kongen…så till nästa gång ska jag skaffa två kongar till eller också fyra snörbollar… Tredje-sjätte skicket hade figuranterna fått flytta fram och stå synliga på djupet, jag vände bort Ruff och figuranten fick gömma sig, sen släppte jag iväg Ruff mot ”tom skog”. Han skötte det bra då också, har inga betänkligheter att gå ut på egen hand och jobba. Ett par skick kom han tillbaka utan att ha hittat fig men då gick jag bara tyst utåt och antingen gick han ut då och fick fatt figgen eller också höll jag i halsbandet och väntade tills han tittade åt rätt håll och släppte iväg. Jag är i alla fall jättenöjd med honom. Jag gick ut och satt en stund ute hos figg innan jag kopplade och vi gick in till stigen.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s