Ledig helg…

…och vad passar bättre då än hundträning! Kom igång efter lunch och då åkte vi ut till skogen. Eftersom Ida är halt igen så fick hon en liten lugn prommis utan några schäferspektakel, dom fick gå ut sen…eller gå och gå föresten, fullt ös är det mer som gäller. Välbehövligt för Gnista, men Ruff hade jag ju önskat att han inte var så jäkla våghalsig…ibland hamnar hjärtat liksom i halsgropen. Efter en stunds promenerande så band jag upp dem vid varsitt träd ca 10 m från varandra och sen gick jag 10 m från och satte mig (så vi satt liksom i en triangel). Gnista la sig ganska omgående medan Ruff gick runt, skällde uppfodrande på mig och grävde, jag tittade inte på honom (sneglade bara lite så han inte skulle trassla in sig) och sa inget, efter ca 10 min låg han tyst och då gick jag fram till honom, gav godbit medan han låg, knäppte loss kopplet och sa ”varsågod” innan jag gick och släppte lös Gnista. Vi får träna lite mer på uppbindning, men det verkar inte ”sitta så långt inne” att vara lugn och tyst under uppbindning…det gäller bara att vi ser till att träna det! 🙂

Åkte sen till klubben, där fick först Ruff en prommis innan vi började med kontaktövningar. Varierade sitta mittemot, baklängesfot, sitta i position och från sitta i position gå något steg i högersväng eller rakt fram. Nu går det framåt varje gång tycker jag! 🙂 Sittande, jag kan försiktigt lämna ca 3 m. I tid sitter han kvar väldigt länge om jag står nära. Liggande, här är det väl lite samma men han är inte helt säker på ordet så det går åt lite handtecken också. Inkallning jobbar vi fortfarande med handtarget, men ibland också bara ordet ”hit” och det går riktigt bra. När jag kör handtarget håller jag ut handen och han duttar, jag klickar och belönar in i position så nu börjar han söka sig in i position när han kommer. Belöningarna bestod till största del av frolic men vi kör lek också. Konglek på olika sätt.

Gnista fick också en prommis först sen körde vi fritt följ med en hel del trixigheter och svåra övergångar i mer eller mindre en halvtimma med kong i handen…sen var hon uppvärmd och kunde gå ett lydnadsklass ett program tyst, fokuserat och ganska så bra…utan belöningar… Under uppvärmningen kommer det ljud då och då, bryter, kliver ur och säger att set inte är okej, är väl det som funkat bäst i alla fall, för ljuden minskar under passets gång.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s