Natträning

Igår jobbade jag till nio och även om hundarna fick vara ute i skogen på lunchen så var timmarna med inaktivitet för många…så jag köpte en pizza på vägen hem, packade in hundarna i bilen och åkte till klubben.

Ruff fick börja med en liten prommis, inkallningsträning och konglek. På ”hit” kom han som ett skott, jag försöker variera kong- och godisbelöningar och det gick ganska bra…kanske lägga in sociala belöningar också? Kongleken gick bra, han kan växla snabbt mellan kongarna när jag har sen i varsinn hand. Det som är ”värre” är att han blir väldigt intensiv och när jag avslutar kongleken så tar det några minuter innan han nöjer sig med godisbelöningar. Fast egentligen tycker jag inte att det är negativt, utan bara kul…det är en utmaning att träna så att det blir hanterbart och att jag kan utnyttja det istället, för då har man en hund som man kan lära vad som helst 😉 . Vi jobbade med kontaktövningar också, det gick okej, han var väl lite blasé på korven och lite intensiv på kongarna. Jag stod mittemot, backade från och så gick jag ifrån honom, när han sprang förbi vände jag och så fortsatte vi tills han slöt upp istället för att springa förbi (efter kanske 7-8 förbispringningar), då klick och belöning, när jag belönade med korv så gjorde jag nog 5-6 snabba klick+korv innan jag kastade iväg en korvbit och jag började om med att gå ifrån. Avslutade med att träna sitt-kvar, han var duktig! Reste han sig satte jag bara tyst om honom, satt han kvar gick jag tillbaka och belönade med korvbit innan jag lämnade honom igen. Som mest lämnade jag honom ca 5 m, tiden är en mindre svårighetsfaktor än avståndet. Bara att jobba vidare. Körde sen lite att när han satt så puttade jag på honom och berömde när han satt kvar, jag puttade bara lite lätt i början men mot slutet kunde jag ta i ganska bra och han tog i och satt kvar. När jag satte på kopplet så provade jag att dra i det också, det gick bra, men när jag hade en kong i handen samtidigt som jag drog i kopplet blev det lite svårt, men när vi fick göra om och jag belönade med att kasta kongen bakom honom så satt han som gjuten. Allt som allt med prommis, träning och bra med pauser höll vi på i dryga timman och det märktes i natt för han låg på samma plats i morse när jag vaknade som han somnade på 🙂 .

Gnista fick också en prommis, när vi sen gick in på lydnadsplanen satte jag igång ett stoppur och så gick vi. Fritt följ som blandade trixighet med långa raksträckor, språngmarcher och tempoväxlingar, ett par inkallningar och mot slutet en uppställning för hopp (men ej själva hoppet) och kort kryp med mer backa än framåt. När vi avslutade hade vi hållit på 15 min utan avbrott för belöningar, men med verbal uppmuntran när hon var duktig och lugna verbala missnöjesyttringar från mig om hon lät. Under de 15 min tror jag att hon lät 10 gånger…man borde ha någon som sitter med penna och papper….

Ida fick bara en prommis och när vi åkte hem var klockan halv tolv…då var jag trött och knott och myggor envisa…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s