Midsommar

En lyxig dag för mig är när jag inte har några tider att passa och jag kan göra vad jag vill! Så att inte fira midsommar med partajande är ingen förlust för mig och eftersom jag skulle börja jobba kl 21 så tog jag mig en sån dag…

image

Ida-tanten simmade idag…

image

…självklart gjorde schäferspektaklen det också :-).

image

Nu lite fika på klubben…medan jag lägger upp träningen…jag går nog ut ett spår till ruff på planerna först, när han gått sitt går jag ut ett åt gnista då jag går över där ruffs spår gått för att få lite förledning…

image

Sex spårpinnar och när jag gick ut Ruffs spår hittade jag en ihopbunden handske (kvar från ett uppletande kanske?) och den fick också vara apport i både Ruffs och Gnistas spår.

Ruffs spår var kanske lite i svåraste laget för honom, men det fick ta sin tid och vi tog pauser så han redde ut det. Spåret började med ca 50 m raksträcka efter ett sidopåsläpp (spontanupptag) där han kontrollerade halvmetern bakåt innan han valde framspår. En spetsvinkel, ner mot plankanten där det finns en spång över till stora planen, över den och ca tio meter in på plan en rät vinkel åt vänster, ca 30 m raksträcka, apport, 20 m frotsatte raksträckan, rät högervinkel, en ”trapp” till höger med 13 m ben…..nej det här blir så knöligt att återge i text, så jag ritar istället…svart är Ruffs spår och rött Gnistas. Obs, inga som helst proportioner utan mer en skiss över hur spåret såg ut! Spåret gick på klubbens planer (kortklippt gräsmatta), låg ca 20 min, var ca 350 m.

image

Upptag: Jättefint, liten kontroll bakåt innan han tog det åt rätt håll. Spårarbete: Ca 5 m innan första spetsen började han vinda in spåret efter vinkeln, men jag hade ganska kort lina och höll emot och då spårade han ända ut i spetsen. Innan vi kom till första apporten började han släppa lite i spåret, kan vara att vinden kom från vänster. Efter första apporten fastnade han lite i kongeken så det dröjde en liten stund innan han fortsatte spåra. I resten av spåret tycker jag att han släppte kongleken bättre och kom igång att spåra snabbare. Vid några tillfällen släppte han spåret och började fråga mig, då tog vi paus och när vi skulle fortsätta jobbade han på bra igen. Apporter: Första pinnen markerade han, den låg öppet. Konglek som belöning och i leken när han inte hade någon kong frågade jag ”vad hade du för nåt” och han fick markera igen…oftast genom att bara nosa på den…så jag undrar om vi ska jobba passiv markering, det går nog plättlätt på honom som är så sugen på kongarna… Andra pinnen gick han över, han gick vid sidan om den…antagligen för att vinden tog med sig spåret så han sårade ca 1 m till höger om det…jag snodde den i alla fall med ett ”titta vad jag hitta!”, Ruff blev lite avis eftersom han missade belöningen för den och sen markerade han alla pinnarna bra! Det var handsken som det var lite sämre med, det syntes att han noterat att den fanns där men han förstod inte riktigt att den skulle ge belöning. Alltså, olika material på apporterna! Idag hade jag gömt några av apporterna under gräsklipp, han jobbade sig fram till dem bra ändå!

image

Att spåra med Gnista går som tåget! Bra tryck i linan och hon går i det närmaste exakt där jag gått. Gnistas spår la jag ca 40 min efter det att Ruff gått sitt spår, jag ville ha lite tidsskillnad eftersom det var jag som var spårläggare på båda spåren. Liggtiden för spåret var ca 20 min. Upptaget: Inget att säga om, kollade lite när hon gick på för att sen spåra iväg bra. Spårarbete: Jättebra! Vid de ställen spåren korsades kollade hon bara av någon meter innan hon på eget initiativ fortsatte det spår hon skulle ta. Apporter: Tro’t eller ej, men idag markerade hon ALLA apporter 🙂 . De flesta var dessutom gömda under gräsklipp.

image

Ida fick en prommis och vara med och fika.

image

Fortfarande blöt efter badet.

image

Ruff fick göra lite skallmarkeringar och jag filmade med mobilen…skulle ha lagt upp det i bloggen också, men den verkar vara försvunnen…får filma igen. Han är duktig och har ett flytande skall…inte det grövsta…men som sagt…flytande…tar inte så mycket kraft för honom då. Efter skallmarkeringarna plockade jag bort kongen och satt kvar på marken för att jobba med att han skulle få bjuda beteenden…jag ville se om han halkade in på skallet då också, men det gjorde han inte 🙂 . Vi körde ligg, sitt, handtarget.

image

Gnista fick apportera…ja vad säger man? Startskall…men attans så fin tungapport, bra fart ut och in, snygg ingång…men som sagt…startskall… Metallapporten kunde varit bättre. hon tjuvstartade…så helt klart mycket att jobba på här…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s