Träningsdag på Flens bk

Jag åkte till klubben vid 8 för att fixa pajer till dagens lunch och sätta på kaffe. Vid 10 hade alla andra kommit, idag 13 deltagare var av 7 från Flen, 5 från Katrineholm och 1 från Eskilstuna…jättekul att det är folk som vill vara med och att det kommer utifrån också! Jag tror att det inte bara är nyttigt med folk utifrån utan även nödvändigt för en vital tävlingsträning.

Gnista fick passen med gruppen på träningsdagen. Hon fick först en liten prommis och sen uppbindning vid en bod vid sidan av plan medan jag gick och var delaktig i ekipaget som gick före mig. Hon satt där 10-15 min, hon såg mig inte men hörde mig, hon var tyst och jag tror hon låg ner större delen av tiden i alla fall. När jag hämtade henne blev det lite kontaktövningar innan vi gick in på plan. Hon gick faktiskt skapligt fritt följ, men ett par ljud så jag bröt i första fria följet och sen var det inte långt bort att hon skulle kunna ha tagit en tova av gräsklippet…men hon gjorde det inte. Nästa fria följ hade jag berättat att Gnista låter i vändningar på stället och stegförflyttningar, och det gjorde hon även idag. De jag tränade med tyckte att jag skulle prova ge henne en godbit innan…det funkade faktiskt bra idag och sänkte hennes belöningsförväntan i själva momentet, eftersom hon ju fått godbit innan…får testa vidare på den varianten… Hon hade också skall när jag startade språngmarchen, men vi provade med köttbulle där också…kanske inte med samma bra resultat, men jag får prova mig fram… Läggande under gång, lite ljud då jag lämnar. Inkallning, satt inte kvar…tre gånger kom hon efter…:( Fjärde gången satt hon kvar och då tyckte träningskompisarna att jag skulle gå tillbaka och belöna hennes kvarsittande istället för att kalla in…det har ju inte känts som det funkat förut, men jag provade i alla fall. Idag valde jag att först belöna med köttbulle och sen låta henne sitta kvar vid min sida medan jag tog fram en kong och höll vid hennes mun en stund innan ”varsågod” och hon fick ta den och kampa en stund innan jag bytte med köttbulle. Till eftermiddagspasset hade jag funderat lite på hur jag ska få det här att funka…jag körde då tre kvarsittanden där jag gick tillbaka och hon fick köttbullebit och kongkamp…den fjärde gången fick hon en inkallning och då fick muntligt beröm räcka innan vi gick på nästa moment som var ställande under gång. Alltså, kvarsittande ska belönas bättre än inkallningarna under en tid… Ställandet under gång var okej.

Annars var det luft, sneda sättanden, långt fram som var kommentarerna…men jag tror inte jag har råd att peta i det, tror det är att be om mera ljud…fast det är bra att veta om bristerna!

Ida fick ligga platsliggning med en ung flatt-hane med mycket spelevink i och sen en ung men sansad goldenhane…det gjorde hon så bra så 🙂 .

image

Ruff har fått prommis med inkallningsträning, kommer för det mesta som ett skott! 🙂 Så fick han leka med Gnista, det gillar dom båda!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s