Idéer & nya utmaningar

Jag har i det närmaste bestämt mig för att anmäla Gnista till nybörjarklass i rallylydnad i Katrineholm den 11 augusti, så nu är det till att börja titta på anvisningar och regler. Utifrån vad jag kan förstå så är det kanske 4 skyltar vi inte kan just nu och de är 111-sitt framför höger ingång, framåt, 113-sitt framför höger ingång, sitt, 126-sitt, spring, 127-helt om vänster, hund höger…men jag ska ut och prova lite så får vi se… 🙂 Idag  provade jag lite med att jobba in henne på höger sida, det är ju bra att jag just nu jobbar med grundövningar för fritt följ med Ruff, för nu hade jag dem i färskt minne. Alltså tog jag avstamp i baklängesfot för att sen svänga vänster framåt så att hon hamnade på höger sida och då fick hon en ganska snabb belöning när hon befann sig i position. Det var lite trixigt med klicker och godis i vänster ficka, men jag vänjer mig väl och hittar sätt att koordinera mig. Hur som haver tänker jag som vanligt jobba klickerskt och med små eller inga hjälper…även om man får prata och vara aktiv med sin hund i rallylydnad…

Ruff fick jobba med inkallningar som fortsätter gå bra, grundövningar i fritt följ från baklängesfot som också går bra och jag kan ana att det kommer att bli ett riktigt snyggt fritt följ. Liggande gjorde han också bra, idag kunde jag lämna honom ca 6 m, sätta mig på huk och resa mig, gå omkring lite.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s