Japp, en dag till med träning…

Ledig idag så det blev en eftermiddag på klubben….som tur var kom Freddan så jag fick pratsällskap till kaffet…annars var det då öde och jag var ju ändå där från 12.30-17.30. Nåväl, jag kunde då unna mig lyxen att bre ut mig över planerna och ha det lite ”yvigt” mellan varven.

Nu kommer jag bara att spalta upp vad hundarna fick göra och givetvis så hade jag dem ute i flera omgångar under eftermiddagen.

Ruff fick jobba på kontaktövningar, men med korv så är det inte något riktigt tryck i honom och han kan lika gärna gå iväg och kolla annat som att vara kvar hos mig. Visst tar han den, men det är inte så att han förväntansfullt väntar på nästa. Kanske är köttbullar lite bättre i hans värld? Eller kanske kokt kyckling, eller pannkaka? Jag får nog överge korven ett tag i alla fall… Det blev i alla fall inget avancemang i fria följet, baklängesfot går bra och sitta vid sidan går bra, men sen det där att gå vid sidan var svårare…med kong i handen blev det i alla fall några ”ett steg framåt” som var bra. Nackdelen med kongen är ju att han blir lite för intensiv och då är det svårt att behålla hjärnan i träningen och vara medveten om vad vi gör. Körde sen kvarsittande, sitter som berget! Nu lämnar jag honom bara ca 15 m i kanske 10-20 sek, men han sitter där alldeles stilla och ser så fokuserad ut. Jag gick tillbaka och belönade 4 gånger och en gång fick han en inkallning och den var också bra. La sen ett kort näringsspår med korv i varje steg, men som sagt korv är inte så himla intressant…kanske tonfisk i olja kan va nåt? Det är i alla fall mycket lukt på. Hur som helst så gav vi upp spåret efter en stund när han varken brydde sig om korvbitarna eller spåret, men vi ska göra om det och lägga upp det lite annorlunda nästa gång. Jag vet ju att han tycker om att spåra, för skogsspår har han ju gått väldigt bra. Lek med bitkudde och springa, kuuuul sa Ruff! Blandat med lite Botfäldtsk on/off-träning där jag kastade iväg bitkudden några meter och han fick sitta mellan mina ben när jag satt på backen med ryggen mot mig, kriteriet innan han fick ett ”varsågod” och han fick ta bitkudden var att han skulle sitta stilla och tyst i 10 sek (utökade sedan till 12 sek, 15 sek och 20 sek), han ”viner” nämligen när han är varvad. Det gick bättre och bättre, började han ”vina” så började jag räkna från 1 igen när han var tyst. Mot slutet varierade ”varsågod” ta bitkudde med ”bus” kampa med kongen hos mig och godis, dvs bli matad med korv. Han kunde också gå mellan ”bus” och ”varsågod” på ett bra sätt….däremot var ju som sagt inte korven kanske det som får honom att bryta någon lek, men jag kunde hålla honom i halsbandet, vända bort honom från leksakerna och då åt han lite korv. Med Ruff jobbade vi i pauserna på att när han slutar tjata om att vi ska jobba mer och blir passiv, DÅ kan vi börja jobba igen. Avslutade med att ligga en stund på plan och bara varva ner innan han fick hoppa in i bilen, det är nog ganska nyttigt för honom.

Med Gnista gör jag tvärt om i pauserna, för att vi ska göra något så vill jag att det är hon som kommer och ber om det. Idag provade jag att sätta mig vid plankanten med en bok och läsa. Hon la sig 10 m från och tittade på mig och ibland kom hon fram, men tittade jag upp och sa något då så for hon iväg igen. ”visiterna” blev ju tätare och tätare men jag satt kvar och tänkte att hon skulle bli kvar lite längre och svara på mina kontaktbeteenden, men icke. Bara att ändra kriteriet och så kastade jag till henne en korvbit när hon kom på ”visit” och då blev hon kvar. Frågade då ”vill du jobba” och det ville hon för hon kom med när jag reste mig och gick ut på plan och gjorde en halt. Eftersom hon hade jättefin kontakt där så belönade jag med att vi sprang till den plats Ruffs misslyckade näringsspår fanns….och behöver jag säga att Gnista minsann INTE missade en endaste liten korvbit 😉 . Hon fick äta färdigt medan jag gick och satt mig och läste igen. Nu gick det ju fortare för henne att komma tillbaka och då bjöd hon på ett riktigt bra fritt följ och på det ett kvarsittande, jag gick ca 35 m och hon satt som gjuten. Körde sen kryp och då lät hon ordentligt, bröt per omgående, sa ”ajabaja” och så gick vi av plan en sväng. Efter ca 5 min var vi tillbaka och hon fick ett nytt försök och då var hon duktig! Ett par gånger blev hon hög fram, då fick hon backa tillbaka och göra om det steget.

Nu har det blivit mycke träning några dagar, men imorgon jobbar jag 7-12 och sen åker jag och firar syrran i Örebro på eftermiddagen, så vi får se vad det blir…annars laddar vi för sökträning på onsdag 🙂 .

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s