Systemövning med Ruff

I lördags blev det ett pass sök igen med Anja, Dan & Ulla. Idag fick Ruff passet och Gnista fick vila.

Ruff skulle få systemövning a la Canis. För att det skulle bli ett bra flyt och för att figuranterna skulle få det lindrigare fick de varsin köttbullepåse (men också två snörbollar var ifall godiset inte skulle vara bra nog).
Framme i rutan ville han gå ut, MEN till figuranterna gick han inte med en gång. Det fanns ju andra intressantare saker att kolla in och när han väl kom fram kunde han väl ta en liten köttbullsbit innan han vände och kom tillbaka. Efter tredje skicket fick de plocka fram bollarna och då sprang han målmedvetet ut till figuranterna och lekte hej-vilt. När jag sen informerat figgarna om att man plockar inte bara av Ruff grejjer…man fintar eller väntar…så blev det riktigt bra. De flesta gånger fick han springa förbi mig på väg till nästa fig, men ett par gånger ville jag ha stopp hos mig och det gick också bra. Totalt nio skick- varav de tre första (när figgarna hade köttbullar) inte alls var bra, men då vet jag, INTE börja med köttbullebelöning! Däremot la jag in att han fick köttbulle på skick sju och åtta och då åt han och blev kvar till figgen slutade mata. Alltså kan jag lägga in godisbelöningar då och då efter några skick, det kan ju vara bra för hans intensiva lek tar ju en del på krafterna. Leken hos figuranterna kan också bli lite mer kontrollerad kanske…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s