Sök med Gnista

Så himla dåligt med bloggande just nu…men jag tar och klämmer till med ett inlägg till när jag ändå sitter här på jobbet.

I fredags fick Gnista sökpasset och hon har gått riktigt bra de senaste gångerna så nu skulle jag ge henne lite utmaningar. Jag skulle börja tomt med första figurant på höger sida ca 50 m fram i rutan. Planen var att skicka henne till en punkt på djupet, som jag bestämt mig för,  innan jag ropade ”bra” och hon fick komma in igen, samt att när jag ropade så skulle hon vara på väg utåt med nosen riktad utåt. Om hon tog figuranten på första skicket till höger så skulle hon efteråt få gå ut tomskick i hörnet.

Som jag trodde så fick jag ”mata ut” henne, alltså Gnista gick ut kanske 20-35 m och vek av för tidigt. Jag gick ut i rutan, tog lugnt in henne och skickade igen tills jag var nöjd. Det viktiga för mig var att hon bara skulle få ”bra!” när hon var på väg utåt i galopp…om så bara några steg efter att jag skickat henne. Jag fick inte ”kvittot” på att det funkar idag, men jag kommer nog att fortsätta så här ett tag. Första skicket gick till vänster och på den sidan gick hon ut sämre än på högersidan. Trots det så fick hon inte figuranten förrän på sjätte skicket för vinden låg på framåt-utåt i rutan, bra! Hon skulle ta egen rulle, men jag hade dragit upp den lite för mycket så det gick inte, jag justerade rullen och skickade om och då gick det bra! Kopplat påvis, nedläggande, ”figurant fram” och sen kastade jag korvpåsen till figuranten som efter ett ”varsågod” fick mata henne en stund. Nästa skick hade jag figurant ute, bra markering, bra påvis…men här tappade jag kopplet, klantigt eftersom figuranten inte hade någon belöning med sig ut…men när jag kom fram la jag Gnista, kastade till figuranten en korvpåse och på ”varsågod” blev det en liten korvstund. Efter det körde jag systen där Gnista fick springa ut och äta några korvbitar, när figuranten slutade mata ropade de ”klar” och när Gnista var på väg in ropade jag ”här är jag”. Mot slutet var hon trött och fastnade lite hos figuranten, men jag väntade ändå till hon var på väg innåt innan jag ropade…det ska aldrig löna sig att fastna hos figutranten!

Det var ganska varmt och det blev ganska många skick…5 tomma, 2 markeringar med påvis, 7 systemskick. På ett par flying passerade hon ganska långt ifrån mig, men det brydde jag mig inte så mycket om för när jag tog in henne kom hon bra till mig.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s