Lite lydnad med Gnista & uppletande med Ruff

Tränade med Dan & Ulla och Ewa på klubben idag. Dan ska tävla högre sök i Strängnäs på lördag och tränar för det. Själv ska jag se efter det att räkningarna är betalda om det kanske kan bli en liten tävling med Gnista innan vintern. Har inte något jobb dykt upp funderar jag på att åka till Strängnäs och kolla på när Dan tävlar…nåt ska man ju roa sig med och Strängnäs är en trevlig klubb…ja och så kan det bli lite bra miljöombyte för Ruff.

Gnista fick göra ingång på plan och fritt följ, jag tycker att hon inte var riktigt med och sneda sättanden, å andra sidan så var hon tyst, men nöjd är jag inte. Apportering med träapporten och idag kastade jag apporten och när tävlingsledaren sa ”kommendera” belönade jag med leverpastej istället innan jag gjorde helt om och vi gick en liten sväng innan vi ställde upp på nytt för samma procedur. Min tanke var att hon skulle rikta om förväntan…men det funkade inte idag, så när jag efter tre eller fyra upställningar sa ”apport” så kom det startskall… Körde sen ett uthopp, som hon gjorde riktigt bra innan en lång slinga kryp. Krypet började inte så bra, hon ville inte sitta, hon ville inte ligga…så då gick vi åt sidan och hon fick lägga sig en stund. Efter några minuter provade vi igen och då gick det bättre, även om följsamheten inte kändes på topp. Hon fick krypa länge och det är väl ganska okej med de där armbågarna är lite luftiga ibland. Dan och Ewa gick och inspekterade hennes teknik och det som felas är att hon tar för stora steg med bakbenen, påskjutet blir då lite för stort och armbågarna far upp. När hon backar krypandes har hon däremot en mycket bättre teknik och hon svänger fint till både höger och vänster.

Ruff fick lite fritt följ och kvarsittande, det gick mest bra. Körde sen en ”plock-övning”, då Ruff och jag gick en ram runt det område vi tidigare kört lydnad (ca 15 bred och 50 djup) och kastade in grejer. Tillbaka på baslinjen ställde jag upp och när Ruff hade drag utåt släppte jag honom. De första grejerna låg på ca 10-15 m, han tog en i taget och vände upp mot mig. Jag höll fram handen och han kom, nu släppte han den ett par gånger, men jag frågade bara ”var är grejen?” och då vände han tillbaka och fick den med sig. Efter ett par svängar så lämnade han den i handen. Första omgången hade jag två ganska nära och två på djupet, de nära tog han ganska så raskt, men sen letade han bara på det djupet. Jag gick då utåt rutan och när jag var på ca 25 m fick han pejl på en på djupet och när han lämnat den så hade han lättare att gå ut och ta den sista på djupet. Andra omgången hade jag lagt ut fem grejer och nu gick det bättre både med att bära in hela vägen till mig och att gå ut på djupet! Han var jätteduktig, inget tugg, bara full fart! Idag belönade jag att han tryckte grejen i min hand med att säga bra och ta fram kongen för lite lek.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s