Att vänta…

…är inte Gnistas starka sida, ska ha nu eller allra helst nyss är det som gäller. Under denna träningstorka har jag senaste veckan fått till ett par pass där vi jobbat med just det här.

Jag börjar passet med att hålla Gnista i halsbandet medan jag kastar iväg ca 6 godbitar så de ligger utspridda inom en 3×3 m yta, sen tar jag henne därifrån och börjar träna. Tjuvar hon….vilket hon givetvis gjorde….så hinner hon på sin höjd hitta och ta en godbit innan jag kommer dit och tar henne därifrån, står med henne en stund hållandes henne i halsbandet nära mig innan vi fortsätter igen. Under gårdagens pass där hon fick springa och ta godiset fem gånger, försökte hon tjuva två gånger första omgången, en gång andra och tredje medan fjärde och femte funkade utan att hon for iväg även om hon fjärde kikade däråt. Mellan godisletandebelöningarna fick hon gå flera moment på raken, så vi höll nog på mellan tre och fem minuter. Blandade moment som fritt följ, ställande och läggande under gång, inkallning, kvarliggande, kvarsittande, kryp, fjärrdirrigering men försökte hela tiden vara noga att skicka henne till belöningspunkten när hon var tyst, lugn och fokuserad.

Jag tycker att det funkade bra så jag kommer att fortsätta med det här. Belöningen tyckte hon var kul och god, hon gillar ju att använda näsan. Hon fick leta tills hon själv slutade och kom till mig och tog kontakt, då tog jag henne i halsbandet och kastade sex nya godbitar innan vi satte igång igen.

Momenten gick ganska så bra och kedjorna fungerade bättre och bättre för varje omgång.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s