Nu kryper jag upp ur min grop…

Att ni inte har inte gett upp mig och min blogg trots att jag inte bloggat något på länge ser jag på besöksstatistiken, så nu ska jag efter några riktigt tunga veckor krypa upp ur min grop och komma igång igen.

I inlägget En fasansfull natt från den 16 juli skrev jag om att Ruff hade haft kramper och att jag misstänkte (hoppades på) att det var den lilla salubrinlösning han fått i sig. Han var krampfri en och en halv månad innan det började igen. Inte i samma omfattning som den där natten i juli, men från den 6 september till den 29 september hade han 11 krampanfall. Varför han fått kramper kan inte veterinären svara på och alla orsaker till kramper är lika hemska allihopa. Om det är epilepsi kan det endast diagnostiseras genom att utesluta andra åkommor, men det var detta hon höll som mest troligt. Hur som helst så innebar dessa krampanfall att Ruff under ett eller ett par dygn efter var väldigt stressad, några nätter sov han knappt utan satt och gnydde och jag fick hålla i honom för att han skulle varva ner. Det är i mina ögon inte ett värdigt liv för en levnadsglad och intensiv schäferpojke. Även om man kan medicinera är det inte säkert att han slipper anfallen helt och hållet, samt att det innebär ett liv med medicinering och regelbundna veterinärbesök för att ställa in dos som antagligen behöver ändras och justeras under hans livstid. Så den 1 oktober fick Ruff somna in, det var den tredje hunden som jag har tagit bort och jag tror nog jobbigast….han var ju så ung! Bara dryga året med med en sån otrolig livsglädje, arbetslust  och så genomsnäll.

Jag fylls fortfarande av  en stor sorg när jag tänker på det, men också en stor glädje och tacksamhet över att jag fick ha denne fantastiske hund hos mig. Stort tack till Margoth & Kalle!

Nu är det bara tanterna och vi får väl se hur länge Ida hänger med, hon är lite skröpplig i kroppen vissa dagar och jag får tex hjälpa in henne i bilen ibland och hon tar tid på sig när hon ska upp i soffan…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s