En sväng till klubben…

…i det soliga höstvädret blev det idag.

Gnista fick först en prommis med intervaller, fyra sträckor som var ca 200 m (alltså 4 x 400 m spring blev det). Idag var det vinklar på alla sträckor  och det klarade hon galant. Hon har startskall och inte kan komma iväg fort nog, det sistnämnda är ju trevligt , men startskallet måste jag få bort även om det här är kondition och aktivering. Att kan jag ha henne i tyst väntan och skicka utan startskall kan ha god inverkan på uppletande, sök och apporteringar där hon också kan ha startskall ibland. Hon tycker i alla fall att det är kul att springa och hämta den boll vi lämnat bakom oss.

Fortsatte sen med våra övningar med kedjor och extern belöning av utspridda godbitar. Vi förde fem omgångar idag också, den första och den andra tjuvade hon och sprang till godbitarna, men jag sprang och tog henne därifrån och sen gick det bra. Den andra gången tänkte jag för ett par sekunder först inte ta henne, men insåg sen att jag hade faktiskt inte sagt att hon fick gå dit utan bara berömt henne….bra på mej! Sen tjuvade hon inte mer för dagen 🙂 . Vi jobbade med kedjor av fritt följ, stegförflyttningar, vändningar på stället, inkallning, ställande och läggande under gång, kryp och skall i olika kombinationer och i kortare och längre kedjor. Det mesta gick riktigt bra. Som igår försökte jag vara noga att skicka henne till belöningsplatsen när hon befann sig i bra position, var fyst, lugn och fokuserad. Jag skickade henne aldrig efter favoritmomenten som inkallning och skall eftersom de är belönande i sig. Hon fick under belöningsstunderna leta godis tills hon kom och tittade på mig eller la sig och tittade på mig, så hon fick avgöra när vi skulle börja nästa omgång. Efter sista godisletandet fick hon sin boll och vi gick ner till hindret som stod men bit ifrån den plats vi tränat och körde ett uthopp med kastad boll innan vi gick till bilen.

Ida fick en prommis och sen hennes favoritmoment, framåtsändande. Hon jobbade på bra som vanligt. Lite fritt följ blev det också, men hon satte sig inte i halterna, jag struntade i det för hon är nog lite stel. Provade lite fjärrdirrigering också, men det gick inte heller bra eftersom hon verkade stel.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s