Två ganska så dåliga sökpass….

I tisdags blev det ett sökpass, det första på länge, och för att ”starta upp” Gnista så körde jag systemövning. Det brukar funka ganska så bra och min tanke är att få igång springet. Första skicket gick hon ut en bit men vek av för tidigt, jag tog in på nytt och skickade om och gå gick hon ut. Flying och ut på nästa sida som gick bra, tredje bra och fjärde, sen konstrade jag till det… Jag tycker själv inte det var så farligt, men Gnista gick ner sig av det. Jag hade en figge på djupet och en nära på samma sida, Gnista gick ut och tog den på djupet och när hon kommit in tog jag in den nära som hon passerat. Det blev fel för Gnista. Sen gick hon bara ut korta slag och jag fick mata ut henne även om figgen stod synligt. Alltså var övningen INTE bra för Gnista…knäck i självförtroende?

Idag blev det ett nytt sökpass och då hade jag bestämt mig för att inte krångla till det, utan hon skulle ut och markera, kopplade påvis och transport in och 2-4 skick beroende av hur det gick. Jag hade starten ca 40 m fram i ”DM-rutan” så att det inte skulle bli det gamla vanliga… När jag skickade första skicket kändes hon laddad vid sidan, jag skickade och när hon sprungit ut ca 20 m vek hon av framåt. Jag tog in och skickade om och då gick hon ut, tog rullen vid den stängda soptunnan, fortsatte undersöka, jag ropade på henne och hon kom. Påvis med bra tryck ut, låg bra när jag tog fram figgen och väntade tills jag sa varsågod för belöning (tubost). Hyfsad transport in, ligger långt fram och jag tjatar en del. Skickar på andra sidan och tror att ”NU är hon på G”…men återigen springer hon bara ut ca 20 m innan hon viker av…jag tar tillbaka, skickar igen och hon går ut…stannar på ca 35-40 m och tar rullen (figg ligger på 50-55 m nedanför berget hon är på och syns inte därifrån), kommer tillbaka…jag ger henne ett kopplat påvis och framme där hon tog rullen väljer hon att gå upp för berget bakåt i rutan…så hon hade kanske fått vittring men visste inte varifrån…hur som helst är avståndsmarkeringar fel, men nu fick hon ju inget betalt för den. Vi gick in till stigen igen, jag gick lite längre fram och skickade om, men inte heller nu gick hon ut ordentligt…jag valde att bryta där, ta in henne och klä av henne, sen fick hon se figgen komma fram och in till oss på stigen.

Jag börjar undra om det är något fel, så här brukar inte min självständiga Gnista vara…men hon verkar ju kry…så det är till att vänta och vara observant…

Nästa sökpass ska Gnista få gå först, då bryter jag om hon inte går ut och gör det hon ska…så får hon köra ett pass sist också för att se om att avbryta har rätt effekt?

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s