Ska vi eller ska vi inte…?

Nästa helg har Gnista och jag kommit med på lägre sök och jag står i valet och kvalet om vi ska tävla eller inte…söket har de få pass vi fått till lämnat en del att önska och lydnaden är vi ju inte riktigt klar med. Klar och klar föresten, det blir man ju aldrig…hur som helst så lutar det just nu mot att vi åker…men det är en hel vecka kvar så det kan ju förändras…

Dagens pass fick gnista gå två gånger, hon fick gå först och sist.

Första omgången fick hon se första figgen gå iväg en bit, jag tog bort henne och när han var ute så gick jag tillbaka och skickade. Hyfsad fart ut, tog egen rulle hos fig, bra in och bra påvis. Kopplad transport in och när vi var ca 20 m från stigen stannade jag och höll i medan hon fick se figge nr 2 gå ut. Framme på stigen taggade jag henne lite och skickade, givetvis startskall…ja det hade hon på första också eftersom jag taggade henne. Men bra ut och jobbade fint…tyvärr en liten avståndsmarkering, figgen tror att hon var 5-10 m ifrån när hon markerade. Bra tillbaka, släppte rullen lite tidigt, men när jag sa tack och höll fram handen så tog hon den med en gång och jag fick plocka av henne den innan jag skickade på påvis som hon gjorde bra. Belönades båda skicken med renost på tub, där det var jag som drog henne bort från den när det var färdigbelönat. Även kopplad transport tillbaka till stigen. Avslutade sen med att ställa upp och tagga mot andra sidan innan vi gick därifrån.

Andra omgången startade vi där jag avslutat med att tagga henne, denna gången fick hon en poppis rakt ut. Hon sprang bra ut och framme hos fig fick hon äta mjukost och jag kom ut och hämtade. Även andra sidan fick hon en poppis på, bra ut, direktbelöning, jag gick ut och hämtade, kopplad transport tillbaka. Innan hon fick gå till bilen ställde vi upp och taggade mot nästa skick och sen var det slut.

Det vi gjorde gick ju alltså helt okej och jag hoppas att vi kan få till ett pass på onsdag också för att tagga mer…sen får vi se om det räcker för en tävling…men en lägreruta på 100 m borde ju funka tycker jag. Hur som haver, får vi inte till det då kommer vinterns projekt vara att lägga om till skallmarkeringar…jag tror att det kan tagga henne….och hon tycker ju att det är roligt att skälla ;).

lydnadsfronten har vi fått till några helt okej pass med kedjor och externbelöning. När jag har blivit duktig på att avbryta tjuvförsöken har Gnista slutat tjuva…otippat va?….eller inte…jag borde ha varit duktigare på det tidigare och inte så himla lat…men bättre sent än aldrig 🙂 .

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s