Ibland kan man bara inte nonchalera tecknen…

Utan att veta om mitt beslut om Ida hörde Lotta (Lita Till) av sig och undrade om jag var intresserad av en schäferhane på 2 år som Carina (Norpatorp) hade hemma. Jag var tveksam, hade ju bestämt mig för att bara ha en hund ett tag när Ida fått somna in, men jag lovade att fundera på saken.

Efter Ida blev Gnista som en annan hund, nu var det ingen som talade om för henne när hon skulle skälla på folk som gick i trappor, mot andra hundar…men hon blev också mammigare. Efter att ha pratat med Carina för mer information och rådgjort med Henrik, så var erbjudandet för bra att säga nej till…och i söndags flyttade Norpatorps Farley in.

Han är en trevlig prick som snabbt fann sig i den här flocken och Gnista är gladare…hon har ju gillat både Nero och Ruff som bott här tidigare och Farley är lite av samma skrot och korn. 

Planerna då? Just nu bara att han ska finna sin plats i vårt liv, att vi ska komma underfund med varandra och hur vi ska kommunicera. Eftersom han verkar ganska högtempad (kan ju vara omställningarna också) så ska vi jobba mycket med att koppla av. Jag kommer att snegla en hel del åt tjänstehundsträning/patrullhund, vi kanske inte kommer att hålla på med det men bra träning är det i alla fall. Just nu går vi promenader där vi pausar, hundarna får lägga sig och slappna av medan jag fikar och läser en bok i en halvtimma/en timma så de hinner gå ner i varv ordentligt. Inne gör jag inte så mycket utan håller mig stilla så att han ska se att man tar det lugnt inne. Under själva promenaderna jobbar vi lite med kontakt, inkallning, stoppsignaler. Hit tills har allt gått över förväntan!

Jag skulle ha börjat på ett nytt jobb i måndags, men det blev uppskjutet till på onsdag och det var lite skönt så han får komma in lite mer i flocken innan jag ska lämna dem ensamma.

Bild

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s