Prommisar med nosarbete/aktivering & kontaktövningar

Mitt i jobbveckan och Gnistas löp går fortfarande utan några problem. Farley visar inget intresse, bra! Kan ju alltid hoppas på att höglöpet kommer i helgen när jag är hemma hela dagarna.

Annars blir det mest promenader och under promenaderna hittar vi på lite av varje. Jag har börjat med att bara ge halva matransonen morgon och kväll så att jag kan använda resten till ”minisök”. Då trampar jag runt varsin ruta om 1×1-3×3 m och strör ut en näve torrfoder i varje medan hundarna sitter och tittar på. När jag är klar får Farley gå till den jag trampat sist och Gnista till den jag trampat först. Gnista som alltid är hungrig, speciellt nu när hon löper, är lite ihärdigare men Farley gör också ett bra jobb. När dom börjar bli klara går vi för dom får inte gå till varandras rutor. Det är bara för att inte Gnista ska bli smällfet!

Det blir en hel del hoppa upp på saker, gå på galler och belönad spontankontakt (i alla fall för Farleys del). Sen är det hundmöten, som Farley hela tiden varit bra på och Gnista nu börjar bli bättre på (tidigare har hon dragits med av Idas mindre trevliga sidor). Katter, änder och pinnlek.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s