Kors i taket, två dagar på raken…

Jo jo, håll i hatten men det blev det!

Som igår började vi med en sväng till skogen för en trattisplockningsprommis. På väg dit träffade jag på sökgänget som satt och eftersnackade lite, så där blev jag kvar en liten stund. Dom frågade om det inte var dax att komma med och träna igen…visst är det kul och trevligt, men just nu orkar jag inte träna i grupp på det sättet. Sen ska jag nog inte träna något som jag har varit bra på, för jag tror bara att jag blir besviken på mig själv nu när skärpan och orken inte riktigt finns, Så nu provar vi nytt istället och riktar in oss på sånt jag inte tränat förut och att ha ett BH som målsättning till våren känns just nu lagom greppbart.

Efter prommisen åkte vi till vägen bakom bussgaragen igen för lite träning där.

Farley fick fortsätta med IPO-ingångar genom att springa mellan benen på mig och idag kom han snabbt ihåg hur leken gick till. Jag kunde avancera till att stå rakt upp och att bara hålla dutten bakom min rumpa. Jag lät honom även några gånger springa mellan mina ben för att sen inte få dutten förrän han var vid min vänstersida. Från ganska långa avstånd, 10-20 m, och det gick bra. Ett par gånger tog jag ihop benen och sa sitt, han satte sig lite långt ifrån men ändå bättre än mot tidigare. Belönade sen genom att han fick springa mellan mina ben och få dutten, så han kommer nog att sitta närmre om ett tag. Han verkar i alla fall tycka att det här är kul :). Sen plockade jag på mig duttarna och han fick träna fritt följ, jag fortsätter med att inte belöna så ofta utan att dra ut på det. Han går mest väldigt bra, lite ljud ibland och ibland lämnar han sidan för att gå runt mig på jakt efter dutten, men som sagt, mest väldigt bra. Lite platsliggning blev det också, vi får köra hårt med det. Egentligen skulle jag vilja ha en ”hakan i backen”-platsliggning…men jag är nog inte riktigt i form för att ge mig på det just nu. Efter Gnistas pass så tog vi ut bitkudden och lekte lite, åh vad han tycker den är kul! När han har bitit bra så får han vinna den och springa runt….gissa om han tycker att han är häftig då! Nu biter han mest riktigt bra, några slarvbett, men då blir jag stilla och han får släppa, för man får bara kampa och vinna om man biter ordentligt! Efter ett par varv kommer han med den och vi leker lite till när han setat lugnt en stund.

Gnista fick fyra sträckor intervallträning, hon fick springa och hämta en boll som låg 50-100 m bort. Hon tycker att det är så kul och ligger som en rem över backen. Kanske är skönt att kunna få springa utan den där Farley som bara bufflar på 😉 . Så körde vi lite fritt följ och det gick ju bra. 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s