Ett litet pass lydnad & ett litet pass bus

Långprommis och sen stopp på vägen/gärdet bakom bussgaragen för lite träning.

Farley fick som vanligt börja. Jag tog med honom, bitkudden och två duttar ut på gärdet, la bitkudden framför och hade Farley sittandes vid sidan. Var han tyst så klickade jag och han fick ta bitkudden och springa lite med den. Först 3 sek, 5 sek, 10 sek, 12 sek…men det här var svårt…för heter man Farley så är det hemskt jobbigt att sitta still….så efter lite för mycket ljud och för lite tystnad så tänkte jag om. Nu fick han efter han släppt bitkudden gå fritt följ bort från bitkudden och sen vända upp och gå mot. Helt tyst när vi går, vi kan gå fram och tillbaka förbi den och det är inga problem….men gör vi en halt och han får sitta en stund så låter det lite. Varierade med att belöna med 1) några sek ”dutt-kamp” hos mig och fortsatt fritt följ, 2) ”dutt-kamp” hos mig några sek tills jag sa ”varsågod-ta den” och han släppte dutten och springa och ta bitkudden 3) fick ta bitkudden direkt när jag sa ”varsågod-ta den”. Han är otroligt trevlig att jobba med och förstår verkligen det här med att han måste vänta tills jag säger att han får ta externbelöningen (det är jag inte bortskämd med, för Gnista tar den när hon vill 😉 ) och han tycker verkligen att den leken är kul. Avslutade passet med en platsliggning, han reste sig en gång på ca 2 min.

Gnista fick leka med bitkudden, tog den och sprang runt med svansen i vädret. Lite intervall då hon fick springa och hämta bitkudden. Fick bita lite och så smög jag på henne och busade. Hon var glad och tyckte att det var kul.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s