Mera Farley-träning & Gnista-lek

Ja, nu när jag ändå kommit igång så kan jag lika gärna fortsätta skriva några rader idag också…

Skogsprommis med kurragömma…jag försökte smyga iväg och gömma mig om hundarna drog iväg för långt. Det gick ju bra ibland, När man har två hundar är det ganska kul att se vilka relationer de har med varandra och mig. Under promenaden känns det som att Gnista går till 90% med mig och 10% med Farley, medan Farley går med mig till 60% och med Gnista till 40%. Alltså kan det nog vara läge att börja ta en hund i taget på skogsprommisarna…tyvärr är jag ganska lat och går hellre en riktigt lång med båda hundarna, men jag ska försöka bättra mig.

Dagens Farley-spår var på gärde. Jag försökte få medvind, men efter halva första spåret kände jag att vinden vänt/snurrade och då la jag en vinkel så vi hamnade i medvind igen. Båda spåren hade första apport inom 5 m, sen låg den andra efter ytterligare 10 m + vinkel + 20 m i första spåret och efter ytterligare 20 m i det andra spåret. Apporterna var i det första spåret en plånbok och en repboll och i det andra spåret en repboll och bitkudden.

Inför spåren går jag tills han är sansad och den tiden blir kortare och kortare. Sen går vi mot spårstarten (försöker att inte ta samma väg som jag gått fram till spårstarten så att han ska känna av spåret tydligt när det kommer) och han får spontant ta upp spåret. Idag tog han spåren jättefint. Lugnt och fokuserat. Spårarbetet var även det väldigt bra. Apporterna jobbade han också fint på, Så jajamensan, riktigt nöjd är jag :D, det verkar som att jag har hittat de ”rätta knapparna”.

Efter spåret lekte vi lite liggmarkering. Idag kändes det tydligare när vi bara hade en snörboll med i leken. Sakerna han fick liggmarkera var en plastslang, en barnhandske, ett aluminiumrör och en plånbok. Det blev mycket bättre med bara en snörboll, inte lika mycket att titta på, så han såg föremålen ibland i alla fall 😉 . Jag ska bara köra korta pass med det här, hellre flera korta än ett långt. Leken får ju inte bli enahanda och tråkig.

Farley fick sen en paus och jag tog ut Gnista som fick leka med repbollarna på lite olika sätt. Hon gillade ljudeffekter skarpt ;),

Lydnaden med Farley bestod mest i att jobba uthållighet. Ganska lång linförighet i kortkoppel med mycket långa raksträckorhögersvängarhelomvändningar, halter och starter. Mest riktigt bra. Enstaka ljud i halterna och starterna. Hade ganska långt mellan bollbelöningarna, men berömde mycket med rösten när han gick bra. Vid ljud sa jag ifrån. Någon inkallning där han fick springa mellan mina ben. Sen jobbade vi med läggande under gång. Jag gav stora hjälper, han la sig bra, men han lät. Jag tog upp honom genom att gå in till hans sida, smeka honom en stund innan jag tog med honom i en helt om marsch. Han blev tyst. Jag belönade inte i läggandet mer än röst och smek. Efter jag tagit upp honom blev det lite linförighet i kortkoppel och när han gick fint fick han belöning. Använder klicker när han ska få ta bollbelöningen. Han är rolig att jobba med och det går framåt! En sak dök upp idag…hanär uppspelt och leker, rätt vad det är så nyptes han i armen…ingen fara, men får hålla koll på det 😉 .

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s