Blåsig prommis & lite spår i medvind

En blåsig prommis som började över gärden och sen vidare in i skogen där det blåste lite mindre. Inga träd i huvudet fick vi heller.

20131201 001fb 20131201 016fb

Åkte sen till Orrestaö och la ett par spår till Farley, och medan de fick ligga till sig så fick hundarna ligga i bilen och varva ner efter prommisen och jag drack lite te och löste sudoku.

20131201 025fb 20131201 027fb

 

Farley fick två spår i riktigt ordentlig medvind. Raka spår. Efter ca 3/1,5 m hade jag lagt en klicker, ville testa och se om han brydde sig. I slutet, efter ytterligare ca 30/40 m hade jag lagt kampduttar. Innan spåren gick vi en sväng och när han var sansad så ”hamnade vi bara” vid ett spår.

Inför upptagen så tycker jag att det tar lite längre tid för honom att sansa sig här än på gärdet vi brukar spåra på. Första spåret tog han upp bra och faktiskt doppade näsan på klickern som låg i spåret. En ordentlig belöningsstund med repbollen. Tog fint upp spåret när det var färdiglekt och spårade fint till slutet. Andra spåret tog han upp fint. Doppade näsan på klickern och rejäl lekstund med snörbollen. När vi skulle vidare i spåret så var han mer varvad och det tog en liten stund innan han tog upp spåret igen. När han väl fortsatte spåra så gjorde han det bra, men lite intensivare och låg på mer. Bra fram till slutet.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s