Skogen, spår & lek

Vi har våra dagliga rutiner nu när jag är sjukskriven. Ett möte på förmiddagen, hem och luncha, sen ut i skogen för en prommis och efter det la jag ett par spår till Farley på gärdet, väntan med te, spåra, leka en stund och sen var det mörkt.

Farleys två spår var ganska lika varandra. Gömde kampdutt under gräset bara ca 4 m in på spåret, sen gick jag ca 60/50 m och la slutet som var en repboll under gräset. Raka spår och kraftig medvind.

Båda spåren gick jättebra och han jobbade bra på apporterna. Idag fick han ta dem och sen lekte vi lite liggmarkering i belöningen, men jag tror nog att vi ska jobba mer på liggmarkeringar på neutrala föremål. Det känns som att det inte blir tillräckligt tydligt när han ska markera leksak och sen leka hej-&-hå med samma leksak….ska fundera lite och testa lite. Viktigast är att han tycker apporterna är det bästa som finns! När han tycker det så kan jag börja lägga många och ordentligt gömda apporter i spåret och på så sätt få ner fart och upp noggrannhet…..kanske ;).

Gnista fick leka en stund med repbollarna. Jag hade två och kastade inte den jag hade förrän hon kom fram och gav mig den hon hade. Kanske inte det hon är allra bäst på 😉 . Men mina kriterier var att hon var så nära att jag kunde ta repet och att hon släppte när jag sa ”tack”…backade hon undan tog jag den inte, försökte hon dra emot så släppte jag. Fick riktigt bra snurr på leken efter en liten stund :).

Farley fick också repbollek innan vi åkte hem. Han har inget behov av att lägga rabarber på båda bollarna samtidigt, men han kommer inte och lämnar utan släpper bara när han ska iväg. Det jag får jobba på med honom är att han inte ska springa bort och varva bilen när han fått bollen, utan stanna kvar hos mig och leka vidare. Det här med bilen tror jag är att han antingen vill malla sig för Gnista eller också ha ut henne…vet inte riktigt….det är i alla fall inte för att han inte gillar leken…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s