Spår & lydnad & lek

Det blir bara några rader idag så jag ska komma ihåg vad jag haft för mig…

Farley

Fyra spår, ca 10/15/20/30 m, medvind, 45 min, liten träapport i slutet.

Fina upptag, spårade mest riktigt bra, nosade till på första apporten, andra och tredje jobbade han på och den fjärde nosade han till på och gick över. Tog ordentliga lekstunder efter varje pinne med två repbollar. Den fjärde pinnen sprang jag fram och snodde och lekte med och då ökade intresset för den, så vi lekte en stund med den. Repbollarna var bra belöning som han verkligen gillar.

Linförigheten i kortkoppel går bättre och bättre. Riktigt tyst var han idag, bara gnällde till någon gång ibland. Jobbade idag med mer social belöning, som smekningar. När jag belönade med bollarna såg jag till att leken var hos mig och han sprang inte till bilen en enda gång. Fortsätta så!

Platsliggning blev det lite också. Den är inte så stabil. Han ser ut som om han bara väntar på en anledning att flyga upp…så det får vi jobba massor på…

Bollek med två bollar. Han är ganska klantig ibland när han tar i handen istället för i bollen…då blir matten lite grinig… Annars funkar det bra och några gånger kunde han faktiskt lämna den i min hand innan jag kastade nästa boll, men mest släppte han den.

Gnista 

Bollek med två bollar som igår, idag var hon duktig ända från början. Mot slutet ville hon kampa, så då fick hon lämna ifrån sig bollen och så kampade vi med nästa, hon fick vinna den och när hon kom tillbaka fick hon ge mig den och kampa med nästa. Så att det inte blir kamp i avlämnandet.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s