Korta spår & lite lydnadslek

Nu står ”den där Farley” bredvid mig med huvudet över datorn, så vi får väl se hur det blir med skrivandet…och ja, han var nyss ute så det är inte det 😉 .

Efter dagens prommis la jag 4 korta spår till Farley (ca 50 m, ca 40 m, ca 20 m, ca 8 m). Gärde. Medvind. Liggtid 45-60 min,

Spårstarterna var riktigt fina. Jag såg till att gå en sväng mellan varje spår så han fick gå av sig leken. Han suger spåret med en gång. Spårarbetet skötte han mest väldigt fint. Jobbar aktivt för att gå i kärnan. Lagom tryck. Apporterna (nyckelringsgossedjur, nyckelknippa, plansslangsbit, vanlig träapport) stannade han bra vid, plockade upp en av dem (en liten gossedjursnyckelring), men släppte med en gång och la sig. Inga problem att få honom att ligga, men jag måste fortfarande vara aktiv. Tyvärr hade jag inga godbitar med idag…dåligt matten…så det blev bara kongbelöning. Försökte leka lite lugnt och inte så ”springit”. Han blev i alla fall nöjd, men nästa gång…GOTT godis!

Gnista fick inget spår, men fick jobba lite med liggmarkeringar av föremål (nyckelknippa, träapport, plastslang). Hon var duktig idag…men det är klart…när inte ett spår drar så är det ju lite lättare 🙂 . Mycket lek med kong efter markeringarna.

Så blev det ett litet lydnadspass med Farley, det gick bra. Jobbade en del med bitkudden som externbelöning och störning i fritt följ, inkallning och kvarsittande. Körde även platsliggning där jag först lämnade ca 20 m, där räknade jag till 20, gick 5 steg närmre, räknade till 20 igen, gick 5 steg närmre osv ända tills jag var framme vid hans sida, då stod jag där och räknade till 20 innan jag berömde lugnt, gjorde helt om och tog med honom. Belönade där. Gjorde samma sak igen. Provar såhär så får jag se…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s