Det har vänt…

 

Även om det dröjer innan det blir riktigt märkbart så har det vänt…nu kommer det att bli längre dagar!

ImageAImage

 

Efter skogsprommisen fick Farley ett spår, var bara tvungen att testa lite 😉 .

Spåret började med en raksträcka, efter ca 30 m låg en träapport, sen fortsatte det ca 40 m och då en rät vinkel till vänster, ca 40 m rät vinkel till vänster, ca 40 m rät vinkel till höger, ca 30 m till slutapport som var ett aluminiumrör. 

Upptag: Jag försökte idag göra det mer kontrollerat, höll honom i selen fram till spåret, matade med en köttbulle och så släppte jag på. Kanske kan jag ha köttbulle på marken i spårstarten? Han sög spåret bra och höll sig i det.

Spårarbete: Jättefint, kanske kunde jag ha hållit emot och bromsat lite mer för större noggrannhet? Han jobbar i alla fall väldigt målmedvetet och man hör hur han snusar i spåret. Håller sig bra i spåret på raksträckorna.

Vinklar: Här såg det ut som att han noterade vart vinkeln gick men sen var han bara tvungen att ringa vinkeln i alla fall för att försäkra sig att det var rätt. Ska hålla koll på det, kan försvinna med mer erfarenhet. Kanske ska jag bromsa mer inför vinkeln? Kanske gå närmre så att han inte kan ringa? Jag ska fundera på det… Nu var det inga stora ringar han gjorde så det är ju inget större problem, men just att han först tog vinkeln och sen ringade känns ju lite onödigt 😉 .

Apporter: Båda apporterna stannade han vid och la sig snabbt med hjälp, matade med köttbullar och det tyckte han var väldigt gott!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s